Zorgt Covid-19 pandemie voor technologische revolutie in Disneyland Paris?

Het lijkt erop dat de Corona pandemie toch ook zijn voordelen heeft gehad op de toekomst van Disneyland Paris op vlak van technologie. Zo zijn er in de afgelopen maanden na de heropening veel nieuwe functies gekomen in de Disneyland Paris App en heeft Disneyland Paris succesvol een reservatie systeem op poten kunnen zetten voor jaarpashouders.

Grote vooruitgang op vlak van technologie voor de restaurants van Disneyland Paris:

Ook hadden we eerder op onze sociale kanalen al kunnen meedelen dat er testen waren met medewerkers die in de wachtrij je bestelling opnemen via een tablet waarbij je een pre-order ticket krijgt en je enkel nog moet betalen aan de kassa. Ook is het reserveren van een tafel is eindelijk mogelijk met de Disneyland Paris App, iets dat we jaren lang nog moesten doen in City Hall/Studio Services of via een reserveringlijn.

Dit is een grote stap voor de restaurants en quick service restaurants van Disneyland Paris. De technologische revolutie in het Franse Disney resort zou de komst van Mobile Ordering eventueel kunnen versnellen.

Mobile Ordering is een functie waarbij je eten besteld en betaalt via je smartphone en enkel je bestelling nog moet afhalen.

Stand-By Pass:

Enkele weken voor de nieuwe sluiting van de Disney parken had Disneyland Paris de “Stand-By Pass” geïntroduceerd het kleine broertje van de Fastpass+ en Maxpass (uit de Amerikaanse parken) een functie waarbij je een plaatje in de wachtrij reserveert en je een tijdslot krijgt om later ermee in een kortere wachtrij te kunnen gaan staan.

Dit systeem was in het leven geroepen om geen overvolle wachtrijen te creëren als één van de nieuwste veiligheidsmaatregelen. Er waren nog testen bezig met het Stand-By Pass systeem en voor veel mensen was de werking er toch nog niet helemaal duidelijk van dus het is afwachten als dit zal terugkeren wanneer Disneyland Paris zal heropenen.

In de toekomst kunnen ze hetzelfde systeem gebruiken om eindelijk de eerste digitale fastpass uit te rollen in Disneyland Paris. Momenteel is het klassieke Fastpass uitgeschakeld als gevolg van de pandemie.

Snellere Check-in process:

Zelfs nu het Franse Disney resort gesloten is blijven er nieuwe updates verschijnen met veel belovende functies voor de Disneyland Paris app. Zo is er enkele dagen geleden een update verschenen met een digitale check-in functie.

Dat kan handig zijn in deze tijden van sociale afstand maar natuurlijk ook in de toekomst wanneer alle Disney hotels terug zullen openen en zullen werken op volle capaciteit.

Hoe dit systeem volledig in werking zal gaan is nog afwachten tot het systeem in werking zal gezet worden wanneer Disneyland Paris zal heropenen.


Een halfjaar hadden we een artikel gepubliceerd met het feit dat Disneyland Paris lang achterbleef op vlak van technologie in vergelijking met andere (Disney) parken en dat deze pandemie dat pijnlijk duidelijk maakte.

Nieuwe oplaadzone voor smartphones

Het mag gezegd worden dat op minder dan een halfjaar tijd Disneyland Paris die achterstand ruimschoots ingehaald heeft en hopelijk dat we nog meer mogen verwachten in de toekomst.

About Post Author

Een reactie achterlaten