Zo zal Shanghai Disneyland zijn gasten morgen ontvangen

Morgen is het eindelijk tijd om één van de Disney Parken terug te openen. Shanghai Disneyland was de eerste die in Januari 2020 zijn deuren moest sluiten en is nu ook het eerste Disney Park die terug gasten zal ontvangen. Vandaag kwam er een uitgebreid filmpje online van in het park, hoe alle maatregelen er in de praktijk uitzien.

Het begint al bij de ingang waar er stickers aangebracht worden waar je niet mag staan, dit bleek na testen duidelijker te zijn dan stickers waar je wel mag staan. Daarna gaan ze in het filmpje het park binnen en zie je bijvoorbeeld in alle wachtrijen gele lijnen. Je loopt van de ene gele lijn naar de andere gele lijn verder en zo blijf je op voldoende afstand van elkaar.

De entertainment is beperkt bij de heropening, maar er zal wel een kleine cavalcade meerdere keren per dag te zien zijn in het park, onaangekondigd zodat niet te veel mensen op één plaats samenkomen. Ook bij optredens van bijvoorbeeld een live band in het park, zijn er vakken aangebracht waarin je moet staan om naar het optreden te kijken. Zijn alle staanplaatsen vol, dan moet je naar een volgend optreden komen kijken.

Ook bij het laden van bootjes of attractiewagentjes zie je dat er telkens lege plaatsen zijn tussen de verschillende groepjes mensen die samen het park bezoeken. Ga je naar een restaurant dan mag je enkel aan de tafels plaatsnemen waar er geen bordje opstaat. Zo blijven er voldoende lege tafels en afstand tussen de verschillende gasten die aan het eten zijn.

De Disney figuren zijn ook terug, al is het van op een afstand, zoals je in de video kan zien. Tijdens deze rondleiding kan je zien dat er ook voor het showpodium bij het kasteel markeringen werden aangebracht waardoor het waarschijnlijk niet lang meer zal duren vooraleer ze ook terug shows gaan opvoeren.

Hoe goed de regels ook zijn, alles hangt af van de gasten die de regels moeten volgen. In het filmpje werd alvast niet altijd het goeie voorbeeld gegeven, waarbij de groep genodigde fans & media als sardienen in een blik op elkaar staan om deze verslaggeving te doen.

About Post Author