Zijn social distance maatregelingen haalbaar voor Disneyland Paris?

Ondertussen is Disneyland Paris al meer dan een maand gesloten en een officiële heropeningsdatum is momenteel niet bekend. Wel weten we ondertussen dat grote bijéénkomsten in Frankrijk momenteel nog verboden zijn tot half juli 2020. Daarna zou Disneyland Paris eventueel misschien terug de deuren kunnen openen.

Als een uitstapje naar Disneyland of een ander pretpark nog hetzelfde zal zijn als voor de uitbraak van Corona is voor veel pretparkfans een grote vraag. De Belgische pretparken hebben al laten weten in de media dat ze zo rap mogelijk terug open willen gaan met speciale maatregelingen.

De Plopsa parken willen hiervan gebruik maken van temperatuurmeters en aanwijzingen in de wachtrij om bezoekers afstand te laten houden. Ook wil Plopsa de parken openen in twee tijdvakken van 09.00 tot 15.00 uur en van 16.00 tot 22.00 uur. Ontmoetingen met de Plopsa figuren en shows zullen niet kunnen doorgaan.

Plopsaland De Panne

Attractiepark Bellewaerde wilt nog een stapje verder gaan en hebben een bestelling van maar liefst 100.000 mondmaskers gemaakt voor personeel en bezoekers. Bellewaerde laat ook nog weten dat “mensen die laks omspringen met de regels, zijn niet welkom zijn”.

Als Disney speciale maatregelingen in petto heeft in kader van Covid-19 is nog niks over gekend. Wel liet de (voormalige) CEO van The Walt Disney Company Bob Iger al weten dat hij de temperatuurcontroles eventueel wel als een optie ziet. Veel experten zeggen dat dit weinig tot geen nut heeft omdat ook mensen besmet kunnen zijn zonder koorts te hebben.

De temperatuurcontroles worden wel al toegepast in Shanghai Disneyland om toegang te krijgen tot Disney Town of één van de hotels die recent terug zijn geopend. Het Disneyland Park van Shanghai Disneyland is wel nog steeds gesloten.

Maar de grote vraag is kun je de social distance maatregeling van 1,5 meter afstand houden van elkaar wel respecteren in een pretpark? Disney Parken staan wereldwijd bekend voor attracties met soms uren lange wachtrijen en grote parades en vuurwerkshows dat veel mensen samenbrengt.

Ook komen er in Disneyland Paris (de Nr 1 toeristische bestemming van Europa) veel verschillende nationaliteiten samen, soms met volle bussen en treinen net zoals bij verschillende zomerfestivals, als Tomorrowland, die dit jaar niet mogen plaatsvinden.

Fantasyland (DLP) in Augustus 2019

Voor deze zomer heeft Disneyland Paris het Lion King & Jungle festival in petto met theater show ” The Lion King: Rhythm Of The Pridelands Timon’s Matadance en The Jungle Book Jive waarbij performers van alle kanten uit het Disneyland Park samen komen voor het kasteel. Momenteel gaat dit festival gewoon door zoals gepland, maar kan mogelijk nog altijd geannuleerd worden.

Als Disneyland Paris dezelfde maatregelingen zal nemen als alle anderen pretparken in momenteel nog niet bevestigd, maar momenteel zal een bezoek toch voor een tijdje niet meer 100% hetzelfde zijn.

Er zal waarschijnlijk met veel ogen gekeken worden naar het eerst volgende Disney park dat terug de deuren zal kunnen openen om te zien hoe ze dit zullen gaan aanpakken.

About Post Author