Wegwijs in het Disneyland Park

Hét symbool van Disneyland Paris is het Kasteel van Doornroosje. Dat staat centraal in het Disneyland Park. Zodra je binnenkomt zie je de zestien roze torens al blinken in de verte. Geen reden om je in te houden, laat die ooh’s en aah’s maar komen! En in de volgende vijf zones staat je nog meer verwondering op te wachten.

Main Street, U.S.A.: Ben je na het binnenwandelen bekomen van de eerste magische indrukken, kijk dan eens rustig om je heen. Je staat nu op Main Street, U.S.A. In deze pittoreske straat moet je zijn om Goofy, Donald Duck of Minnie Mouse te spotten. Daarnaast is het de uitgelezen plek om een hapje te eten, een souvenir te scoren of een parade mee te pikken. Loop je Main Street door, dan kom je uit op Central Plaza. Dat centrale plein biedt een nog veel beter zicht op het Kasteel van Doornroosje en geeft je toegang tot de vier themalanden met alle attracties.


Frontierland: Frontierland is het land van de cowboys. Je waant je hier in een oud mijnstadje in het Wilde Westen. Yeehaw! De populairste attractie? Zonder twijfel de ‘Big Thunder Mountain’, waarbij je in een op hol geslagen mijnwagentje van een berg zoeft.


Discoveryland: Stoere ontdekkingsreizigers zullen ook in hun nopjes zijn in Discoveryland. Hier vlieg je met het hele gezin regelrecht de ruimte in, dankzij ‘Orbitron’, ‘Buzz Lightyear Laser Blast’ of ‘Star Wars Hyperspace Mountain’.


Adventureland: Wil je nog meer zotte avonturen beleven, zet dan koers naar Adventureland. Je gaat hier onder meer op expeditie in de achtbaan ‘Indiana Jones and the Temple of Peril’, je proeft van het piratenleven met ‘Pirates of the Caribbean’ en je kan de hut van de familie Robinson beklimmen in ‘La Cabane des Robinson’.


Fantasyland: Heb je jonge kinderen, dan zullen jullie de mooiste herinneringen overhouden aan Fantasyland. Het is hier dat alle Disney Prinsessen wonen en dat je Mickey Mouse en Winnie the Pooh kan ontmoeten. Alle attracties, zoals ’Peter Pan’s Flight’, ‘Mad Hatter’s Tea Cups’ en ‘Les Voyages de Pinocchio’ zijn op maat van de allerkleinsten. Mis hier ’s avonds de schitterende ‘Disney Illuminations’-show rond het Kasteel van Doornroosje niet. Pretoogjes verzekerd!


Mijn Top 5 attracties in het Disneyland Park:

1. Big Thunder Mountain
2. Buzz Lightyear Laser Blast
3. Peter Pan’s Flight
4. Star Wars Hyperspace Mountain
5. Pirates Of The Caribbean

About Post Author