Walt Disney World krijgt investering van 17 miljard en 13.000 nieuwe jobs

Tijdens de jaarlijkse Shareholder Meeting heeft Bob Iger, CEO van de Walt Disney Company, vandaag laten weten dat er de komende 10 jaar voor 17 miljard dollar geïnvesteerd zal worden in Walt Disney World in Florida en zal zorgen voor 13.000 nieuwe jobs in het Resort.

Nieuwe park voor Walt Disney World?

Zo’n grote getallen deden onmiddellijk heel wat wenkbrauwen fronsen bij de fans, 13.000 jobs is geen aantal dat je kan creëren door alleen maar enkele nieuwe attracties te bouwen of zelfs een nieuw hotel. Daarom denken veel fans dat dit misschien wel kan betekenen dat er een nieuw park zal aangekondigd worden als tegenwicht voor de komst van het nieuwe park van Universal Orlando nl. Epic Universe, waarvan de constructie al ver gevorderd is.

Universal heeft eerder aangekondigd dat hun nieuw en grootste park zal openen in 2025 en dat dit zal zorgen voor 14.000 nieuwe jobs, nieuwe hotels inbegrepen, gelijkaardig aan de 13.000 waarover Bob Iger het vandaag had.

Walt Disney World


Het zal dus spannend afwachten zijn wat er in Walt Disney World zal gebeuren in de toekomst. Tijdens de laatste D23-expo werd er ook al gesproken over een grote uitbreiding in het Magic Kingdom met een nieuwe Coco, Encanto en Disney Villains gedeelte en ook een grote uitbreiding met Zootopia en Viana in Disney’s Animal Kingdom Park. Ook een nieuw hotel naast Disney’s Polynesian Village Resort is momenteel in aanbouw. Maar als dat genoeg zal zijn om 13.000 nieuwe jobs te creëren lijkt nog de vraag.