ONDER DE LOEP: Walt Disney Studios Park – de 10 belangrijkste data

  • 1999

Begin 1999 kondigde Euro Disney officieel aan dat het de mogelijkheid bestudeerde om een tweede pretpark te creëren. Op 29 september werd de komst van een tweede park officieel bevestigd met een geplande opening voor 2002. De bouw begon in hetzelfde jaar.

  • 2002

Na een openingsavond in Hollywood-stijl verwelkomde Walt Disney Studios Park op 16 maart 2002 voor de eerste keer gasten met zijn attracties en entertainment die een kijkje achter de schermen gaven in de magische wereld van film, animatie en televisie . Het park was verdeeld in vier themagebieden: Front Lot, Animation Courtyard, Production Courtyard en Backlot.

  • 2007

In 2007 ontwikkelde Animation Courtyard zich tot Toon Studio met twee nieuwe attracties: Crush’s Coaster en Cars Quatre Roues Rallye, die gasten meeneemt in de werelden van Disney Pixar-films Finding Nemo en Cars.  • 2008

In 2008 werd een van de meest iconische attracties van Disney-parken geopend: The Twilight Zone Tower of Terror! Deze attractie veranderde het gezicht van Walt Disney Studios Park, omdat het de grootste attractie van de bestemming is en Hollywood Boulevard omvat, met art deco- en pueblo deco-gevels in Californische stijl, gevolgd door de shows Stitch Live! en Playhouse Disney Live on Stage! (2009).

  • 2010

In 2010 arriveerde er een gloednieuwe op Toy Story gebaseerde uitbreiding in Walt Disney Studios Park: Toy Story Playland. Dit themagebied met zijn oversized decoraties bracht 3 nieuwe attracties waar gasten van konden genieten: RC Racer, Slinky Dog Zigzag Spin en Toy Soldiers Parachute Drop.

  • 2014

In juli 2014, de gloednieuwe innovatieve familieattractie Ratatouille: L’Aventure Totalement Toquée de Rémy! geopend, met geavanceerde technologie. Naast de attractie creëren was er ook een boetiek en een restaurant met tafelbediening een mini-Parijse wereld, geïnspireerd door Ratatouille.

  • 2016

Vanaf juli 2016 werd de show Animagique vervangen door Mickey and the Magician – in een innovatieve show die goocheltrucs en muziektheater combineert!

  • 2017

Na Disney Dreams en Disney Illuminations in Disneyland Park, lanceert Walt Disney Studios Park een nachtelijk spectaculair Star Wars-thema tijdens Season of the Force. Dit seizoen omvat ook ander entertainment dat verlichting en speciale effecten combineert die worden geprojecteerd op het Hollywood Tower Hotel.

  • 2018

Van 10 juni tot en met 30 september 2018 komt er een gloednieuw seizoen met Marvel Super Heroes aan in Walt Disney Studios Park: Marvel Summer of Super Heroes! Met uniek entertainment en shows waarin iconische personages Spider-Man, Black Widow, Captain America en zelfs Iron Man centraal staan! Gasten zullen het hart van het Marvel-universum betreden.Tot in het oneindige … en verder! Voorzitter en CEO van The Walt Disney Company Robert A. Iger heeft plannen aangekondigd voor een meerjarige uitbreiding van 2 miljard euro voor Disneyland Parijs, samen met de Franse president Emmanuel Macron in het Palais de l’Elysée in Parijs. De nieuwe ontwikkeling omvat een transformatie van het Walt Disney Studios Park, met drie nieuwe gebieden die zijn gebaseerd op Marvel, Frozen en Star Wars, samen met meerdere nieuwe attracties en live entertainment-ervaringen. Het uitbreidingsplan is een van de meest ambitieuze ontwikkelingsprojecten in Disneyland Parijs sinds de opening in 1992 en onderstreept de inzet van het bedrijf voor het succes op lange termijn van het resort als Disney’s merkbaken in Europa.

About Post Author

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *