Waarom je (NIET) naar Disneyland Paris moet in 2021

Een nieuw jaar maar helaas is de pandemie nog steeds niet onder controle en net zoals 2020 lijkt 2021 een onvoorspelbaar en moeilijk jaar te worden voor de toeristische sector in Europa.

We sommen alvast enkele voor- en nadelen die je kan verwachten voor het jaar 2021 in Disneyland Paris.

WAAROM JE NIET ZOU MOETEN GAAN:

Voortdurende onzekerheden:

Dit is waarschijnlijk de grootste stoornis bij veel Disney fans op dit moment omdat het maken van toekomstplannen deze dagen zeer onvoorspelbaar zijn. Zo zijn er elke dag (quarantaine)regels en reisadviezen die erbij komen of aangepast worden.

En ook is de onzekerheid groot bij het boeken van een verblijf in Disneyland Paris momenteel, niet wetende als de Franse Disney parken effectief terug kunnen open gaan in februari 2021(/ op een latere datum) en ook is het momenteel niet duidelijk als het aanbod van de Disney Hotels terug volledig beschikbaar zal zijn of als je last minute toch terecht zult komen in een ander hotel van Disney.

Het Walt Disney Studios Park vol constructiewerken:

Het is reeds bekend dat Disney bezig is met het uitbreiden en opknappen van enkele bestaande gebieden in het Walt Disney Studios Park, met de huidige gezondheidscrisis die daar nog eens bovenop komt zijn de live entertainment shows in het park ook niet beschikbaar.

Als je de bekende belevenis van de Disney Parken wilt ervaren:

Als je hunkert naar een Disney ervaring van voor de pandemie kun je misschien beter je bezoek uitstellen voor een jaartje. Ook al probeert Disney een zo magisch mogelijke ervaring aan te bieden kunnen shows, parades en het vuurwerk (Disney Illuminations) niet plaatsvinden.

Het lijkt er sterk op dat Disneyland Paris terug zal heropenen met de veiligheidsmaatregelen van 2020, daarna zal het wachten zijn tot het effect van de vaccins om zo weer naar het normale te kunnen gaan.

De Standby Pass van Disneyland Paris:

Ook stopt het plannen van je dag niet tijdens je bezoek aan Disneyland Paris want door de nieuwe functie in de Disneyland Paris app ben je verplicht om een tijdslot te reserveren voor de populaire attracties. Het systeem is vergelijkbaar met een fastpass waarbij je een ticket krijgt wanneer je de attractie mag betreden.

Disneyland Paris was deze nieuwe functie aan het uittesten en was ook stopgezet voor een bepaalde tijd wegens technische mankementen dus het is onduidelijk als ze zullen verder gaan met het Stand-by Pass systeem als Disney parken terug zullen heropenen.

WAAROM JE NU WEL ZOU MOETEN GAAN:

Beperkte Capaciteit:

Een beperkte capaciteit bekend ook minder mensen in de Disney Parken en dat zorgt voor extra ruimte in wandelpaden voor sociale afstand en ook voor sommige attracties kunnen de wachttijden minder zijn dan normaal.

Opening van Cars Route 66 Road Trip

Dit jaar zal de nieuwste attractie van Disneyland Paris “Cars Route 66 Road Trip” openen. Normaal was de bedoeling om de attractie al vorig jaar te openen maar door verschillende vertragingen zal dit ergens in 2021 pas gebeuren.

Cars Route 66 is één van de eerste fases van de uitbreidingsplannen van het Walt Disney Studios Park.

Disney Junior Dream Factory:

Het Walt Disney Studios Park zet zijn voortdurende transformatie voort in 2021! Dit jaar staat in het teken van de lancering van een gloednieuwe familieshow, Disney Junior Dream Factory, exclusief in Disneyland Paris.

Dit project staat ook op de planning om te openen in 2021. Een exacte datum verwachten we later dit jaar te horen zodra Disneyland Paris terug start met live entertainment.

Heimwee naar de Disney Parken:

Er zijn waarschijnlijk een hele hoop mensen die alvast niet kunnen wachten op het moment wanneer Disneyland Paris terug zal openen.

Laten we hopen dat de vaccinatiecampagnes die nu bezig zijn overal in de wereld er kunnen voor zorgen dat we binnenkort terug zonder zorgen kunnen genieten van de Disney magie zoals het voorheen was.

About Post Author

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *