Waarom de Olympische Spelen goed nieuws is voor de Disney Parken

Vandaag was de laatste dag van de Olympische Spelen waar lang naar uitgekeken werd door veel mensen omdat de spelen uitzonderlijk met een jaar uitgesteld werd. En dit jaar vonden de Olympische Spelen plaats op slechts 22 kilometer(!!) van Tokyo Disneyland Resort.

Speciaal voor de gelegenheid had Tokyo Disneyland Resort een uitbreiding voorzien voor dezelfde tijd dat de spelen zouden plaatsvinden in Tokio. Zo opende vorig jaar een gloednieuwe Beauty And The Beast themazone (+ attractie), een Big Hero 6 attractie en het Fantasyland Forest Theatre met een spectaculaire nieuwe show om massaal toeristen aan te trekken die zouden afzakken naar Tokio voor de spelen.

Helaas draaide het helemaal anders uit door de huidige gezondheidscrisis en waren toeschouwers niet welkom op de spelen en mochten enkel de pers en deelnemers afzakken naar Japan. Ook moeten de twee Disney Parken in Tokio momenteel werken met een zeer beperkte capaciteit waardoor het voor Disney fans bijna onmogelijk is om hun favoriete plaats te bezoeken.


Volgende spelen ook vlakbij Disney Parken:

Zeer toevallig zullen de volgende twee edities van de Olympische Spelen ook plaatsvinden vlakbij verschillende Disney resorts: Zo zal op 26 juli 2024 de spelen georganiseerd worden in Parijs (Stad) nabij Disneyland Paris en op 21 juli 2028 in Los Angeles nabij Disneyland Resort (Anaheim).

Disneyland Paris heeft momenteel nog geen plannen aangekondigd als het iets speciaals zal doen in de zomer van 2024. Wel is het geen geheim dat Disneyland Paris momenteel bezig is met het uitbreiden van het Walt Disney Studios Park met een nieuw thema voor de voormalige Backlot themazone (Avengers Campus), een groot meer, een Frozen themazone en een 3de themazone dat normaal een Star Wars thema zou krijgen (zoals aangekondigd in 2018).

Ondanks dat er nog veel werk is aan het toekomstige meer en Frozen themazone zou een opening in 2024 vlak voor de Olympische Spelen een slimme zet om veel internationale bezoekers aan te trekken naar het Franse Disney Resort. Ook zijn er plannen om (avond)spektakels te organiseren op het nieuwe meer.

Met welke uitbreiding Disneyland California wilt uitpakken in 2028 heeft Disney nog niet bekend gemaakt, wel heeft Disney een tijdje geleden het masterplan “Disneyland Forward” gelanceerd bedoeld om de stad Anaheim te prikkelen om te onderhandelen om het resort te mogen uitbreiden. Momenteel beschikt Disneyland California over te weinig ruimte om de parken te blijven uitbreiden.

Ongetwijfeld zullen we in de nabije toekomst meer nieuws mogen verwachten over de uitbreidingen voor zowel Disneyland Paris en Disneyland California.

About Post Author

Een reactie achterlaten