Voormalige Disney CEO Bob Iger staat salaris af

Het coronavirus zorgt voor financiële klappen in Hollywood, waaronder natuurlijk ook The Walt Disney Company die één van de grootste media bedrijven is geworden. Al de Disney producties liggen stil en de bioscooprelease van films zoals Mulan en Black Widow werden uitgesteld. Ook de nieuwe Pixar animatiefilm ONWARD zal door de crisis en gesloten bioscopen een flop worden en komt daarmee heel binnenkort al op Disney’s streamingsdienst Disney plus. Ook alle Disney Parken die het meeste geld in het laatje brengen zijn allemaal gesloten.

Door deze financiële crisis heeft voormalige CEO Bob Iger, die momenteel nog zijn tijd uitdoet als voorzitter, beslist zijn volledige salaris af te staan. Ook zijn opvolger Bob Chapek, die nog maar pas in de CEO stoel zit, ziet zijn salaris verminderen met 50 procent.

In een officiële mededeling liet CEO Chapek weten dat vanaf 5 april alle “Vice-Presidents” een loonsvermindering van 20 procent krijgen, alle “Senior Vice-Presidents” 25 procent minder krijgen en alle “Executive Vice-Presidents” 30 procent moet inleveren.

About Post Author