Versoepeling mondmaskerplicht opkomst in Disney World

(Foto: Kent Phillips, Photographer)

Terwijl Disneyland Paris volledig gesloten is door het Coronavirus denken ze in Walt Disney World al aan een versoepeling van de mondmaskerplicht.

 


De mondmaskers zullen echter nog niet direct volledig verdwijnen in Walt Disney World, wel zullen bezoekers vanaf 8 april hun mondmasker kunnen afzetten voor het maken van een foto als er afstand gehouden word van anderen bezoekers.

Bij de heropening van Walt Disney World was het verwijderen van je mondmasker voor een foto absoluut verboden, net zoals in Disneyland Paris. Enkel voor het consumeren van voedsel en zwemmen mocht het mondmasker af.

Binnenkort geen mondmaskerplicht meer?

De burgemeester van de Orange County, waar Disney World ligt, heeft gezegd dat het verplicht dragen van een mondmasker waarschijnlijk van kracht zal blijven totdat 50% van de bevolking gevaccineerd is. Naar schatting zal dat ergens in Juli 2021 zijn.

Maar de kans is groot dat Walt Disney World het verplicht dragen van een mondmasker in het hele resort iets langer zal aanhouden dan Juli 2021.

De bezoekers van de Amerikaanse Disney parken moeten hun trouwens blijven houden aan de mondmaskerplicht, zelfs als ze al gevaccineerd zijn.

About Post Author

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *