ONDER DE LOEP: Verliezen Infinity Jaarpassen het meeste door de crisis?

Binnenkort gaat Disneyland Paris terug open na ongeveer 4 maanden te zijn gesloten. Iedereen die in het bezit is van een jaarpas van Disneyland Paris heeft die uiteraard ook niet kunnen gebruiken en zag zo maanden voorbij gaan. Enkele weken geleden melde Disneyland Paris wel dat alle jaarpassen automatisch verlengd worden met 4 maanden en dat er ook nog eens een maand gratis gegeven wordt. Dus iedereen blij of toch niet? Als we de huidige situatie bekijken zijn mensen die de duurste jaarpas “Infinity” gekocht hebben in principe de grootste verliezers.  • Tijdelijk geen VIP plaatsen meer

Tijdens deze heropeningsperiode en de maanden daarna zal er tijdelijk geen Disney Stars On Parade en geen Disney Illuminations meer te zien zijn in het Disneyland Park. Daardoor verliezen de Infinity houders hun plaatsen dat ze kunnen reserveren om naar deze shows te kijken. Aangezien de parkuren van het Disneyland Park als gekend zijn tot het einde van september en het park telkens om 20u sluit, verwachten wij geen terugkomst van het avondspektakel voor oktober.

  • Niet meer zwemmen

Een ander voordeel dat enkel voor Infinity jaarpassen geldig was, is toegang tot de zwembaden in de Disney Hotels behalve het Disneyland Hotel & Davy Crockett Ranch. In de meeste hotels was dit al een tijdje niet meer van toepassing aangezien het zwembad van Disney’s Hotel Sequoia Lodge een langere tijd gesloten is geweest voor een complete renovatie en ook Disney’s Hotel Hotel New York dicht is voor de verandering naar Marvel. Dus enkel Disney’s Newport Bay Club bleef nog over, maar door de huidige situatie is ook dit zwembad momenteel niet meer te reserveren voor Infinity Jaarpassen.  • 365 dagen toegang

Door het huidige reservatiesysteem om je aanwezigheid in Disneyland Paris te registreren zit de kans er in dat je bepaalde dagen niet zal binnen kunnen met je Infinity Jaarpas, dat geldt trouwens ook voor de andere jaarpassen. Ook al verloopt het reservatiesysteem redelijk soepel, toch kan het snel veranderen als ook andere Disney Hotels terug openen. Als tegen die tijd de capaciteit van de parken niet verhoogd zal worden zou het wel eens kunnen dat een enkele dag reserveren met je Infinity jaarpas ook iets moeilijker zal worden.

  • Goedkopere jaarpassen krijgen extra dagen

De goedkopere jaarpassen zoals de Magic Flex of Discovery krijgen minder blokdagen. De blokdagen voor deze zomer werden verwijderd om de mensen met zo’n jaarpas de gelegenheid te geven deze zomer toch Disneyland Paris te bezoeken, ook al hebben ze daar in principe niet voor betaald. Die blokdagen zijn gekend wanneer je zo’n jaarpas aanschaft, terwijl Infinity Passen dagen zien verdwijnen als het park volzet is. Dagen waar ze in principe wel voor betaald hebben.

Momenteel is het verschil in voordelen tussen een Jaarpas Infinity en een goedkopere Jaarpas Magic Plus bijna verwaarloosbaar en is het zeker niet waard om 150 euro meer te betalen. Want waarvoor betaal je uiteindelijk nog die meerprijs? Behalve de reserveerde parking, waar je ook al vroeg moet zijn om nog plaats te hebben, vinden wij nog weinig voordelen om die 150 euro te rechtvaardigen.


About Post Author

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *