Veel voordelen van Walt Disney World vallen weg

Een bezoek aan Walt Disney World zal voor veel gasten binnenkort toch een stuk minder magisch zijn, maar daarom niet goedkoper.

Er gaat de laatste tijd bijna geen maand voorbij dat Disney World geen veranderingen aankondigt en die zijn allemaal negatief tegenover de gasten. Ofwel gaan de prijzen naar omhoog ofwel gaan de voordelen of service dat ze krijgen drastisch naar beneden.Vandaag nog werd bekend dat de Magical Express zal wegvallen voor reserveringen in 2022. De Magical Express was een shuttle service die gasten gratis van Orlando International Airport naar hun Disney Hotel brachten. Heel veel gasten maakten hier gebruik van. Niets was makkelijker dan aan te komen in de luchthaven en al onmiddellijk in de Disney magie terecht te komen zonder je veel zorgen te moeten maken. In de bus werden er al videoclips van de parken getoond en was er een trivia met leuke weetjes over het Resort.

Ook bij het vertrek uit Disney World was het genoeg een reservatie te maken bij de receptie en verder had je geen zorgen meer voor vervoer naar de luchthaven.

Waarom deze service nu stopt? Da’s redelijk gemakkelijk denk ik: besparingen. Er zijn altijd twee mogelijkheden om prijzen en omzet te doen stijgen, enerzijds door prijzen te verhogen en anderzijds om kosten te verminderen door een mindere service aan te bieden. Het is een service die bezoekers, die een vakantie in Disney World willen doorbrengen, er niet van zal weerhouden om naar Disney World te gaan en dat weet Disney ook.

Nu gaan de gasten zelf voor vervoer moeten zorgen en transportfirma’s zoals Mears inschakelen of een beroep doen op Uber of Lyft die in de Verenigde Staten al goed ingeburgerd zijn. Maar dat zal je natuulijk als gast alweer meer gaan kosten.

Het schrappen van deze service is alweer één van de vele voordelen die verdwijnen voor gasten die in een Disney hotel verblijven. Voor de pandemie werd gratis parking bij een Disney hotel afgeschaft en moet je nu ook overnachtingen betalen voor je wagen of huurwagen. Binnenkort gaan ook de Extra Magic Hours in de parken veranderen naar Extra Magic Time waardoor het geen “uren” meer hoeven te zijn, dat je extra krijgt als gast van een Disney Hotel.En dat is niet alles, nog een andere zeer populaire en gemakkelijke service is niet meer gratis. De Magic Band die je altijd gratis kreeg bij je bezoek is nu betalend, je moet hem aanschaffen (aan een lagere prijs dan in de parken) bij je reservering voor iedere persoon in je groep anders krijg je er geen meer.

Beetje bij beetje gaan er toch heel wat voordelen om in een Disney hotel te overnachten verloren of moet je meer en meer betalen voor zaken die vroeger in de prijs waren inbegrepen. En ook al verdwijnen al deze leuke gratis voordelen, de prijzen dalen niet integendeel.

About Post Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *