Veel attracties gesloten momenteel in Disneyland Paris

Bezoekers die deze dagen Disneyland Paris bezoeken zullen het twee met grote attracties minder moeten doen want Big Thunder Mountain in het Disneyland Park en Crush’s Coaster in het Walt Disney Studios Park zijn momenteel gesloten voor onderhoud. 

The “Wildest Ride in the Wilderness” ook wel beter bekend als Big Thunder Mountain in Frontierland zal gesloten blijven tot en met 31 Maart 2023 en opnieuw heropenen op 1 April 2023. Ook het restaurant Fuente del Oro naast de ingang van de attractie is voorlopig gesloten tot het begin van de zomer.

Foto: Disney Cave Of Wonders (Twitter)


In het Walt Disney Studios Park zal Crush’s Coaster wel 2 weken eerder heropenen dan Big Thunder Mountain op 19 Maart 2023. Beide attracties zijn zeer geliefd bij bezoekers van Disneyland Paris en hebben vaak ook de langste wachttijden. 

Foto: Disney Cave Of Wonders (Twitter)


Naast Crush’s Coaster en Big Thunder Mountain nog attracties gesloten: 

Ook Dumbo the Flying Elephant en Les Voyages de Pinocchio in Fantasyland zijn voorlopig gesloten voor onderhoud maar zullen wel opnieuw heropenen vanaf 18 Maart 2023. 

Foto: Disney Cave Of Wonders (Twitter)


Ook is de walkthrough attractie Les Mystères du Nautilus in Discoveryland voorlopig nog steeds gesloten sinds september 2021, vorig jaar bevestigde de communicatie afdeling van Disneyland Paris dat de Nautilus opnieuw zou heropenen op 31 mei 2022 maar werd iets later opnieuw uitgesteld voor een onbepaalde tijd. Nog een langdurig gesloten attractie in het Disneyland Park is “It’s A Small World” in Fantasyland, deze bootrit is ondertussen gesloten sinds eind november 2021. Begin 2023 liet Disney weten dat het de attractie opnieuw wil heropenen deze lente als onderdeel van de Disneyland Paris 30th Anniversary Grand Finale, maar een exacte datum is momenteel nog niet geweten. Bijna volledig entertainment aanbod beschikbaar ondanks gesloten attracties in Disneyland Paris:

Buiten het feit dat er redelijk wat attracties in Disneyland Paris gesloten zijn kunnen bezoekers genieten van bijna het hele entertainment aanbod aangezien alle show momenteel beschikbaar zijn behalve enkele kleinere showtjes in Avengers Campus, zoals The Amazing Spider-Man, Avengers Unite en Warriors of Wakanda.