Trip Report Disneyland Paris: The Ultimate Princess Celebration

Het is 23 augustus 2021 en wij zijn opnieuw in Disneyland Paris voor de start van de één week durige Ultimate Princess Celebration in het Disneyland Park.

We begonnen onze dag in het Walt Disney Studios Park met een ritje op Cars: Road Trip omdat de Frozen/prinsessen verrassingscavalcades voornamelijk starten in de late namiddag. Wel zijn er in het Walt Disney Studios Park selfie spots die ook opgenomen zijn in het programma van de prinsessen vieringen zoals de Mickey & The Magician selfie spot en de Frozen selfie spot. Deze waren er wel al sinds de heropening van vorig jaar.

Na ons ritje op Cars: Road Trip hadden we een Standby Pass voor Crush’s Coaster. Helaas is de Standby Pass niet hetzelfde zoals een fastpass en kan de wachtrij nog aardig lang zijn. Zo hadden we deze keer pech en hebben we toch nog bijna een uur moeten aanschuiven ondanks onze reservatie.

Na ons ritje op Crush’s Coaster namen we al afscheid van het Walt Disney Studios Park om terug naar het Disneyland Park te gaan voor de Princess Celebration. We gingen naar de twee selfie spots met Disney Prinsessen Merida en Jasmine deze hadden echter maar helaas zeer lange wachtrijen.

Het was ook natuurlijk één van de eerste keer dat Merida en Jasmine opnieuw meet & greets deden voor het eerst sinds de sluiting van de Disney Parken in 2020, wel hebben we enkele foto’s kunnen maken. Merida had haar selfie spot opgevrolijkt met enkele attributen, Jasmine jammer maar helaas niet.

Naast twee selfie spots zijn er ook enkele nieuwe Magicshots geïnspireerd op enkele prinsessen films zoals deze met Pua en Heihei uit Vaiana.

Disneyland Paris heeft ook voorzien van enkele speciale snacks tijdens de Princess Celebration, zo stonden wij samen met nog een groepje fans al aan te schuiven voor dat Victoria’s Home-Style in Main Street opende voor enkele prinsessen gebakjes en de nieuwe Beauty And The Beast milkshake.

Na het eten van al dat lekkers was het eindelijk tijd waar we het meeste naar uit hadden gekeken en dat was de Frozen 2 cavalcade, want voor het eerste sinds de start van de de pandemie is mijn favoriete Disneyland Paris parade float opnieuw terug (helaas enkel voor één week).

De cavalcade was een aangepaste versie van Frozen 2: An Enchanted Journey met dezelfde muziek van het Frozen Celebration seizoen uit 2020. Echter maar helaas was Kristoff er deze keer niet bij en ook Sven was niet geanimeerd. Ondanks de light versie hebben we meegelopen met de paradewagen van Fantasyland tot Main Street en stiekem hopen we dat deze cavalcade blijft na Princess Celebration.

De Frozen 2 cavalcade werd kort erna achtervolgt door de prinsessen cavalcade, deze was er al sinds de heropening van juni 2021 maar speciaal voor de Princess Celebration tijdelijk met een nieuwe soundtrack.

Verder in de avond gingen we naar Last Chance Café voor een kleine hap om achteraf nog plaats te hebben voor een Little Mermaid ijsje.

Het Last Chance Café is vergelijkbaar met Fuente del Oro met verschillende drankjes en snacks, op deze locatie krijg je wel korting met je jaarpas.

Achteraf verplaatste we ons van het terras in Frontierland naar het terras nabij Central Plaza voor een Little Mermaid ijsje van The Gibson Girl op Main Street.

Toen we gedaan hadden met eten was oorspronkelijk de bedoeling om terug naar huis te gaan maar die plannen hadden we voor heel even uitgesteld om uitzwaai moment met de Disney Prinsessen niet te hoeven missen.

Om wat tijd door te brengen gingen we alle winkeltjes af op zoek naar nieuwe merchandise, dat was echter een lastige opgave. Het viel ons ook op dat heel wat producten dubbel gepresenteerd stonden dat waarschijnlijk één van de gevolgen is door de langdurige sluiting van Disneyland Paris met heel wat producten die maanden lang te wachten stonden om verkocht te worden, zoals hier in de World of Disney.

Even voor het Disneyland Park zou sluiten gingen we terug richting het Disneyland Park voor het afscheidsmoment. Normaal gezien is dit elke avond met Mickey en Minnie Mouse maar speciaal tijdens de Princess Celebration is dit met de Disney prinsessen.

Het einde van dit bezoek aan Disneyland Paris is helaas opnieuw aangebroken.

About Post Author

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *