Trip Report Disneyland Paris preview jaarpassen

Het is 15 juni 2021 en eindelijk is het zover we kunnen terug naar Disneyland Paris. Vandaag zijn de parken voor de allereerste keer terug open om gasten te ontvangen na 8 maanden gedwongen sluiting.

Nog niet iedereen kan de parken vandaag binnen want vandaag en morgen is het een preview dag voor de jaarpassen. De officiële openingsdag staat gepland voor overmorgen, donderdag 17 juni 2021.

Bij aankomst staan de Disney figuren net als vorig jaar ons op te wachten op Main Street Station. Deze keer wuiven ze naar ons op het vrolijke popnummer “A Brand New Day” die fans gaan herkennen uit Tokyo Disneyland.

En de Disney figuren zijn niet de enige die ons staan op te wachten, ook de Cast Members zijn blij dat het park opnieuw open is en dat ze de gasten opnieuw kunnen verwelkomen.

Momenteel ziet het zicht vanuit Main Street USA er een klein beetje anders uit want het Kasteel is momenteel in grote renovatie. Maar ze hebben het mooi oplost met een print die aan de stellingen werd vastgemaakt. De renovatie werd gestart in januari 2021 en zou ergens eind jaar klaar moeten zijn.

Het Disneyland Park is voor de gelegenheid mooi versierd met decoraties die we nog kennen van het seizoen “Swing into Spring” van enkele jaren terug. Zo zien we de figuren van Mary Poppins terug op Town Square, met een kiosk die trouwens volledig renoveerd is.

Maar verder in Main Street USA zien we ook de figuren van de Aristokatten en van Bambi. Dichter bij het Kasteel vinden we dan ook Tinker Bell terug.

Wat verder op onze dag moeten we absoluut even op Buzz Lightyear Laser Blast die na een grote renovatie nu ook eindelijk terug open is. Het intussen al 1,5 jaar geleden dat we nog even op deze attractie konden.

Maar Buzz Lightyear is niet het enige waar wij naar uitkijken. We willen natuurlijk ook snel op de vernieuwde Tram Tour attractie in het Walt Disney Studios Park. De attractie werd omgevormd naar Cars ROAD TRIP.

Het bijzondere is dat deze attractie met zijn nieuwe laadzone nu officieel de eerste attractie is die via een volledig nieuw deel in het Walt Disney Studios Park te betreden is. Een nieuw wandelpad werd aangelegd tussen de RC Racer en de shop Barrel of Monkeys in Toy Story Playland.

En alhoewel de attractie niet zo héél speciaal is, is het toch een leuke vernieuwing en hebben ze op die manier ook de oude Catastrophe Canyon kunnen behouden. De attractie zorgt er ook voor dat er wat meer capaciteit in het Walt Disney Studios Park is, iets wat absoluut nodig is. En gezinnen met kinderen gaan dit zeker geweldig vinden. Jammer dat het wat kort is, maar dat is waarschijnlijk omdat wij nog van vroeger gewend zijn dat de Tram Tour een stuk langer duurde.

Verder hebben wij ook genoten van de kleine extra’s die in het Walt Disney Studios Park te zien zijn voor de heropening. Zo komt Cruella het park onveilig maken in haar grote auto en kan je lekker mee dansen met Goofy en zoon Max. Er zijn jammergenoeg geen tijden beschikbaar dus je moet wat geluk hebben om deze dingen te zien.

Gesproken over leuke nieuwigheden, ook in het Disneyland Park zijn er enkele verrassingscavalcades zoals ééntje met de Disney Prinsessen en ook ééntje met de figuren uit Alice in Wonderland aan de boord van de kleurrijke Cheshire Cat trein. Verder komt ook Mickey en zijn vrienden nog even dag zeggen op hun tricycles net zoals vorig jaar.

Eén van de leukere selfie-spots dit jaar is deze met Mickey, Minnie, Donald of Daisy in hun outfit van Disney Stars On Parade. Je kan ze vinden nabij of binnenin de Nautilus in Discoveryland.

Verder is het soms even verschieten als je in Disneyland Paris bent, zeker als je attracties bezoekt. Want bij veel attracties is er veel plexiglass toegevoegd waardoor de ervaring van de attractie toch net iets anders is. En ook bij het betreden van Discoveryland heb je een zicht dat je normaal nooit ziet, een Space Mountain zonder Orbitron. Jawel, Orbitron is volledig weg. Niet voor altijd natuurlijk, maar tijdelijk voor een grote renovatie daarna zal de attractie opnieuw opgebouwd worden.

Het was echt genieten om terug in Disneyland Paris te zijn na zoveel maanden. Alles begin stilletjes aan terug naar normaal te gaan en de parken zien er prachtig uit. Behalve het kasteel en orbitron, lijkt alles renoveert te zijn of herschilderd. Zelfs enkele dingen die al heel lang wat extra aandacht nodig hadden, zoals het gebouw van Crush’s Coaster die nu opnieuw mooi blauw kleurt.

Eén ding is zeker, het zal deze keer geen 8 maanden meer duren voor we hier opnieuw zijn !

Tot de volgende !

About Post Author

Een reactie achterlaten