REPORT: Trip 4 augustus 2019

Hallo en welkom bij weer een nieuw dagboek bericht van een trip naar Disneyland Parijs op 4 augustus 2019.

10:30: Aankomst in Disneyland Parijs.


11:00: De Jungle Book Jive parade trekt op ontdekkingsreis door het Disneyland Park met natuurlijk niet te vergeten de kleurrijke showstop.


12:00: Er waren enkele characters te zien en te ontmoeten in het Disneyland Park die niet waren aangekondigd op het programma, zoals Malafide achter het kasteel, Belle en haar prins aan de Old Mill, en Stitch in Discoveryland. 

Ik vind characters altijd leuk vooral omdat ze een leuke sfeer geven in de Disney parken. ’s Avonds na de parade zijn er geen characters meer en de sfeer is dan een beetje weg.


13:00: Bij Market House Delicatessen in Main Street USA kan je dagelijks terecht voor een Croque Monsieur


14:00: Tijd voor één van mijn favoriete attracties in het Disneyland Park: Buzz Lightyear Laser Blast.

En aangezien wij een Fastpass hadden, hebben we bijna niet moeten aanschuiven.

In deze interactieve darkride zitten er overal targets verstopt tussen de decoratie en de bedoeling is dat je probeert zoveel mogelijk punten te scoren.

Wat met 2 mensen soms kan uitdraaien op een soort wedstrijd.


15:00: Iets wat veel mensen misschien niet direct zouden doen is eens door het resort lopen om de verschillende hotels te bezoeken.

Niet alleen is het leuk maar het is ook zeer ontspannend om eens uit de drukte te zijn van de Disney parken.


16:00: We stopte ook even om te bekijken als er al enkele veranderingen te zien zijn aan Hotel New York. Het Disney Hotel dat begin dit jaar sloot om in de zomer van 2020 terug te openen als Hotel New York: The Art Of Marvel.


17:00: Met een Infinity jaarpas heb je het voordeel om 15 dagen voor je bezoek gereserveerde plaatsen kunt online reserveren voor Disney Stars On Parade.

Ik had al een hele tijd een Magic+ jaarpas maar na mijn omschakeling naar Infinity kon ik hier vandaag voor het eerst gebruik maken van de VIP vakken voor Disney Stars On Parade en later op de dag ook voor Disney Illuminations.


18:00: Bij Indiana Jones zijn er op dit moment enkele testen om eventueel een single riders lijn toe te voegen aan de attractie. Deze service is al enkele tijd ook beschikbaar bij attracties zoals Ratatouille, Crush Coaster, RC Racer, Toy Story Parachute Drop en HyperSpace Mountain. 


19:00: Na 10 jaar hadden wij nog eens gereserveerd om te gaan eten in Silver Spur Steakhouse in Frontierland tegenover Phantom Manor. We moesten niet wachten en mochten direct plaats nemen in het restaurant. We kregen al direct onze gratis aperitief die jaarpashouders aangeboden krijgen bij een table service restaurant.

Voorgerecht: caesar salade

Hoofdgerecht: Klapstuk van Angus-rund (ong. 220 g), Steakhousefrites, gebakken tomaat en maïskolf

Dessert: The big Thunder Cake Oreotaart, crème anglaise en karamelsaus

Ik kan Silver Spur zeker aanraden. Het eten is zeer lekker en de sfeer van het restaurant is zeer gezellig.


20:00: Omdat Phantom Manor tegenover het restaurant Silver Spur Steakhouse ligt gingen we even snel op bezoek bij Melanie en de Phantom.


21:00: Tijdens het Lion King & Jungle Festival kun je tijdens de interactieve show “Timon’s MataDance” deelnemen en samen met de performers dansen, het enige wat je moet doen is je hand opsteken en dan heb je kans dat je uit het publiek wordt gepikt. 

Bij deze voorstelling van de Matadance was ik uit het publiek gekozen en mocht samen met enkele gelukkige samen de Matadance dansen. Achteraf kregen alle deelnemers een gratis button.


22:00: De avond valt over het Disneyland Park en dat is het ideale moment om in Discoveryland te genieten van de mooie verlichting. 


23:00: Met een Infinity Jaarpas kan je ook gereserveerde plaatsen krijgen helemaal vooraan het kasteel. Zo moeten we geen uren op voorhand voor het kasteel wachten om goede plaatsen te hebben en kunnen we enkele minuten voor Disney Illuminations begint helemaal naar voor lopen. 

Tijdens Disney Illuminations ga je met Mickey doorheen duizelingwekkende, klassieke en nieuwe Disney verhalen.


Dit was het voor deze. Tot bij een volgende tipreport van een volgend bezoek aan Disneyland Paris!

About Post Author