Tokyo Disneyland sluit originele Space Mountain definitief om volledige nieuwe te bouwen

The Oriental Land Company heeft aangekondigd dat de klassieke Space Mountain-attractie in Tokyo Disneyland zal worden vervangen door een geheel nieuwe versie van de attractie, die in 2027 zal worden geopend.

De aankondiging kwam met een concept art, waarop het nieuwe plein te zien is dat rond de nieuwe attractie in Tomorrowland zal worden gebouwd. De iconische attractie en het gebouw, dat werd gekloond uit de Disneyland-versie en op 15 april 1983 met het park werd geopend, zal vermoedelijk worden gesloopt of ingrijpend worden aangepast voor deze nieuwe versie. The Oriental Land Company zei het volgende over het project:

Een favoriet sinds de Grand Opening van Tokyo Disneyland

“Space Mountain, een opwindende indoor achtbaan die gasten meeneemt op een razendsnelle vreugde
rit door de ruimte, is een favoriet van gasten sinds de Grand Opening van Tokyo
Disneyland in 1983. Deze geheel nieuwe attractie behoudt zijn oorspronkelijke concept als een
indoor achtbaan, maar zal verbeterde prestaties en meeslepende speciale effecten hebben die
zal de gasten nog meer spanning geven tijdens deze spannende raketrit.

Het nieuwe ontwerp van het attractiegebouw lijkt geïnspireerd te zijn op Tomorrowland in Shanghai Disneyland, met een grote oprit die naar de attractie leidt, vergelijkbaar met Tron Lightcycle Power Run.

Opening 2027

Ongeveer ¥ 56 miljard (€ 415 miljoen) zal aan dit project worden besteed, waarbij de naam en het thema van Space Mountain behouden blijven, evenals de sponsoring van Coca-Cola. De nieuwe versie gaat in 2027 open.

Tokyo Disneyland

About Post Author

Een reactie achterlaten