Test nieuwe manier van wachten bij Volk van Laaf Monorail

Vanaf maandag 2 augustus test Efteling een maand lang bij de Monorail in het Lavenlaar een nieuwe manier van wachten.

Deze nieuwe manier van wachten betekent dat je nog wel wachttijd hebt, maar niet meer de hele tijd in de wachtrij hoeft aan te sluiten. Het systeem werkt anders dan de Boarding Pass bij de Python, wat nu overigens vanwege corona niet in gebruik is. Bij de Boarding Pass kon je in de ochtend een plek reserveren om bijvoorbeeld in de middag de Python te bezoeken met een korte wachtrij. Maar wellicht was je in de middag wel op een hele andere plek in het park, waardoor het lastig werd om dat in jouw dag in te passen. Bij de test van het nieuwe wachten reserveer je via de Efteling-app pas een plekje in de virtuele rij als je in de buurt van de Monorail bent. Het bezoeken van de attractie volgt ook snel hierna, zodat je ondertussen het Volk van Laaf kunt ontdekken, terwijl je in de denkbeeldige virtuele wachtrij staat. 

Dat werkt zo

Je kunt je aanmelden voor de virtuele wachtrij via de Efteling-app of via de QR-code op de sandwichborden bij de Monorail. Je geeft door met hoeveel personen je een rit in de Monorail wilt maken (maximaal 6). Je hoeft hierna niet aan te sluiten in de rij, maar kunt vrij bewegen in het gebied rondom de Monorail: het Volk van Laaf. Ben je bijna aan de beurt? Dan krijg je via de Efteling-app een bericht om aan te sluiten in de ‘echte’ rij. Die wachtrij is dan ongeveer 5 minuten lang. Heb je geen smartphone, geen Efteling-app gedownload of ben je met meer dan zes personen? De medewerkers van de Monorail helpen je graag verder.

Ben je bijvoorbeeld met opa en oma naar de Efteling en willen zij niet mee in de Monorail? Dan hoeven zij niet een half uur te wachten tot de rest van het gezelschap terug is. Opa en oma kunnen dan samen mee op ontdekkingstocht door het Lavenlaar en als de kinderen aan de beurt zijn voor de Monorail, dan hoeven zij maar eventjes te wachten tot de groep weer compleet is. Zo ben je dus langer samen met je familie. Na de testperiode wordt er een evaluatie gehouden. 

Waarom doet Efteling dit?

Vanuit de afdeling Strategie & Innovatie zijn strategen Silke van Dijck en Kees Rijnen aangesloten bij deze pilot. Silke: “We weten uit ervaring dat onze gasten het wachten in de rij als minst fijn aan hun bezoek ervaren. En we zien dat de ontwikkelingen in de maatschappij ervoor zorgen dat mensen ook steeds minder lang willen wachten. Daarom pakken we het wachten graag aan. Aan de ene kant kunnen we iets doen door bijvoorbeeld de capaciteit van attracties en het park te vergroten, openingstijden te verruimen en nieuwe shows en attracties toe te voegen. Daarmee verkorten we dan de ‘netto-wachttijd’. Aan de andere kant kunnen we het wachten verzachten: je maakt het wachten leuker. Voor dat laatste gaan we nu een pilot draaien met als doel om te leren of deze manier van wachten bijdraagt aan een fijnere gastervaring.”

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *