Splash Mountain verdwijnt in Disneyland en Walt Disney World

Tijdens de periode van de “Black Lives Matter” betogingen verschenen er online enkele petities om het thema van de populaire attractie Splash Mountain te veranderen naar Princess And The Frog.

Splash Mountain is een deels boomstamattractie en deels dark water ride die te vinden is in Disneyland California, Walt Disney World en Tokyo Disneyland. De attractie is gethematiseerd naar de omstreden film Song of the South een film uit 1949 die werd geproduceerd door Walt Disney.

Tot op de dag van vandaag is er in de VS nog steeds veel te doen over deze film vanwege de Afro-Amerikaanse stereotypen.Petitie met 21.384 stemmen om Splash Mountain te veranderen

Ook al zijn er geen racistische elementen in de attractie, vinden toch sommige mensen dat de figuren uit de film Song Of The South die tijdens het darkride gedeelte van de attractie te zien zijn al een stapje teveel.

Zelf reageert Disney maar zeer zelden tot nooit op petities die online rondgaan, maar vandaag bevestigde Disney Parks Blog dat Splash Mountain in Disneyland California en Walt Disney World binnenkort zal sluiten voor de ombouw naar een nieuw Princess And The Frog thema.

Wanneer de make-over van Splash Mountain zal starten en klaar zijn is momenteel nog niet bekend.


Splash Mountain zal wel blijven voortbestaan, want de kans is zeer klein dat Tokyo Disneyland dat eigendom is van The Oriental Land Company (en niet van Disney) de attractie zal aanpassen.

Splash Mountain in Tokyo Disneyland

About Post Author

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *