Splash Mountain gaat de laatste maand in Disney World

Over een maand vanaf vandaag is het de laatste dag dat Splash Mountain in Walt Disney World operationeel is. Splash Mountain heeft zijn laatste werkdag op 22 januari 2023 en sluit de volgende dag voor een meerjarige make-over naar Tiana’s Bayou Adventure.

Disney heeft nog geen heropeningsdatum aangekondigd, maar belooft Tiana’s Bayou Adventure eind 2024 operationeel te hebben.

In Tiana’s Bayou Adventure sluit je je aan bij prinses Tiana en de jazzminnende alligator Louis tijdens het Mardi Gras-seizoen terwijl ze zich voorbereiden op een uniek feest voor de inwoners van New Orleans. Deze nieuwe scène is het spannende moment waarop je voor het eerst in de bayou valt en een paar zowel nieuwe als bekende vrienden tegenkomt.

Zoals je hier kunt zien, zullen vuurvliegjes de nacht verlichten en je uitnodigen dieper de bayou in te gaan … bijna alsof ze je naar voren zwaaien. Wat je aan deze weergave niet kunt zien, is dat prachtige zydeco-muziek de lucht zal vullen. Zydeco is een speciale mix van ritme en blues die is geboren in Louisiana, en als je het hoort, heb je het gevoel dat je echt in de wereld van Tiana bent gestapt.

Hier vind je Louis, die uitlegt waar deze geweldige muziek vandaan komt. Tiana heeft hier nieuwe vrienden gemaakt – een groep vol schattige beestjes, waaronder een otter, een konijn, een wasbeer, een bever, een schildpad en anderen. De bandleden zingen en bespelen instrumenten gemaakt van natuurlijke materialen die ze in de bayou hebben gevonden. Het voelt alsof ze een grotere rol te spelen hebben in dit verhaal…

Volgens de nieuwe verhaallijn reizen gasten de zoutmijnen van Louisiana in terwijl ze Tiana helpen bij de voorbereidingen voor een feest. Een van de belangrijkste nieuwe toevoegingen aan de gevel die niet in de oorspronkelijke concept art stond, is een watertoren. Deze nieuwe toevoeging zal schijnbaar aansluiten bij de overkoepelende verhaallijn “Tiana’s Foods” van de attractie. Disney zegt dat Tiana’s Foods een coöperatie is die eigendom is van werknemers en die Tiana nastreeft als een manier om haar bedrijf verder te laten groeien dan Tiana’s Palace-restaurant.

About Post Author

Een reactie achterlaten