Slechts nieuws voor de Disney Cruise Line

Canada heeft grote cruiseschepen verboden om tot volgend jaar rond deze tijd in Canadese wateren te varen, waardoor het noordelijke cruiseseizoen 2021 maanden voordat het kon beginnen, werd beëindigd. Dat zijn nu al twee verloren seizoenen voor de vele havens waar de schepen aanmeren.Het bevel blijft van kracht tot en met 28 februari 2022. Het gaat verder met het verbod op cruiseschepen met meer dan 100 mensen om in Canadese wateren te opereren, waardoor de toegang tot Alaska wordt afgesloten.

Amerikaanse wetten verbieden, in het buitenland gebouwde en onder buitenlandse vlag varende schepen, om van haven naar haven binnen de Verenigde Staten te varen zonder een niet-Amerikaanse haven aan te doen. Aanmeren aan Canadese havens voldeden aan die eis voor schepen onder buitenlandse vlag – inclusief die van de onder Bahamaanse vlag varende Disney Cruise Line – toen ze naar Alaska vaarden. Maar Canada wil geen toestroom van buitenlandse toeristen naar zijn luchthavens en cruisehavens, omdat het Covid-19 in het land lijkt te beheersen en uit te roeien.

Disney Cruise Line heeft momenteel de afvaarten aan boord van de Disney Fantasy tot en met 24 april geannuleerd, de Disney Dream tot en met 30 april, de Disney Magic tot en met 9 mei en de Disney Wonder tot en met 12 mei. Het was gepland om deze zomer van Vancouver naar Alaska te varen, die zouden nu worden geannuleerd.

About Post Author

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *