Shanghai Disneyland gaat terug open

Binnen een kleine week gaat Shanghai Disneyland terug open. Shanghai Disneyland was het eerste Disney Park die gesloten werd vanwege de uitbraak van het Coronavirus . Sinds maart was er al enige activiteit te vinden in het Shanghai Disney Resort, toen het Shanghai Disneyland Hotel en Disney Town opnieuw geopend werd, maar Disney themapark bleef gesloten en was afwachten wanneer dat terug zou heropenen.

Voor de opening van het park worden nieuwe verbeterde gezondheids- en veiligheidsmaatregelen toegepast.

Dit zijn de nieuwe richtlijnen die in Shanghai Disneyland gaan worden toegepast. Hoogstwaarschijnlijk gaan heel veel van deze maatregelen ook bij de andere Disney resorts, zoals Disneyland Paris, worden toegepast als ook die terug hun deuren openen.

  • Beperkte capaciteit met een geavanceerd reserverings- en toegangssysteem: gasten zijn verplicht om toegangskaarten te kopen die alleen geldig zijn op een geselecteerde datum en houders van een jaarpas moeten voor aankomst reserveren.
  • Gecontroleerde gastdichtheid: capaciteit wordt aanbevolen en beheerd in wachtrijen, restaurants, attracties en andere faciliteiten. Wachtrijen worden gestructureerd en attracties worden geladen om sociale afstand te bevorderen.
  • Vereiste gezondheids- en preventieprocedures van de overheid implementeren: dit omvat temperatuurscreening en het gebruik van de door de overheid uitgegeven Shanghai Health QR-code, een systeem voor het traceren van contacten en het systeem voor vroege detectie dat in China wordt gebruikt. Bovendien moeten gasten tijdens hun bezoek een masker dragen, behalve tijdens het dineren.
  • Verhoogde maatregelen voor ontsmetting en desinfectie: handontsmettingsmiddelen zijn beschikbaar bij wachtrij-ingangen en attractie-uitgangen. High-touch locaties, zoals attractiewagentjes, sturen, wachtrijleuningen en tourniquets zullen een verhoogde ontsmetting krijgen.
  • Training voor Cast Members: Cast Members krijgen training over procedures met de nadruk op contactloze gastinteractie, schoonmaak en sociale afstand en krijgen extra beschermingsmiddelen inclusief maskers.

Speeltuinen voor kinderen blijven gesloten. Ook de entertainment zal niet onmiddellijk volledig opgestart worden, zo zal de parade & vuurwerkshow op een latere datum terug te zien zijn. Disney Characters gaan in het park verschijnen op een nieuwe manier, maar interacties en dichte ontmoetingen met de (face) characters gaan er voorlopig niet meer zijn.

About Post Author