Scarlett Johansson dient klacht in tegen Disney over Black Widow

Marvel’s Black Widow werd eerder deze maand uitgebracht nadat het herhaaldelijk werd uitgesteld vanwege de wereldwijde pandemie. Het werd uitgebracht in theaters en op Disney+ via “Premier Acces”. Maar nu klaagt de ster van de film Scarlett Johansson Disney aan over de manier waarop de film tegelijkertijd in theaters en op de Disney+ werd uitgebracht, want dit stond niet in het contract.

Volgens The Wall Street Journal heeft Scarlett Johansson vandaag een rechtszaak aangespannen bij het Los Angeles Superior Court tegen Disney, waarbij ze zei dat “haar contract met Disney’s Marvel Entertainment een exclusieve bioscooprelease garandeerde, en haar salaris grotendeels gebaseerd was op de ticketverkoop bij de bioscopen.”

Zoals we hebben gezien, heeft Disney nieuwe films uitgebracht op Disney+ vanwege de wereldwijde pandemie en theaters die gesloten waren. Andere streamingdiensten hebben hetzelfde gedaan, zoals HBO Max, maar anderen zouden opnieuw onderhandeld hebben over de contracten die gekoppeld waren aan de kassaprestaties. De vertegenwoordigers van Scarlett Johansson zouden geprobeerd hebben over haar contract te onderhandelen nadat het duidelijk werd dat de release zowel in de bioscoop als op Disney+ ging komen. Disney en Marvel reageerden niet meer.

About Post Author

Een reactie achterlaten