Ruzie binnen The Walt Disney Company over Disney Premier Access

Er is de afgelopen dagen al veel geschreven over de actrice Scarlett Johansson die Disney aanklaagde voor het release van de nieuwste Marvel film “Black Widow” op Disney Plus tegen betaling met Disney Premier Access (VIP-toegang).

Volgens de actrice is de release op de Disney streamingdienst contractbreuk en zou ze op die manier heel wat inkomsten missen. In een persbericht laat Disney weten dat ze bijzonder triest en verontrustend zijn en een reactie “waaruit blijkt dat er absoluut geen aandacht is voor de vreselijke en langdurige effecten van de wereldwijde coronacrisis”. Een woordvoerder van de actrice liet weten dat ze geschokt is van Disney hun reactie.

En ook binnen het bedrijf gaat het momenteel niet zo goed waarbij insiders Bob Chapek, de CEO van The Walt Disney Company, de schuld geven. In een verslag van The Wrap zouden verschillende mensen binnen Disney geloven dat de rechtszaak niet zou zijn gebeurd als voormalig CEO Bob Iger de leiding had of zelfs maar naar een deel van de gesprekken was geweest.

Er zijn ook verschillende bronnen die vertellen dat de voormalige Disney CEO en huidige Executive Chairman Bob Iger verontwaardigd is over de situatie. Er gaan ook al een tijdje geruchten de ronde dat de relatie tussen Bob Iger en Bob Chapek niet zo goed is. Ook de filmproducent van Marvel Studios is boos op Disney.

Naast de Black Widow rechtszaak krijgt Disney online ook veel kritiek over die andere “Disney Premier Access”, het nieuwe betalende Fastpass systeem dat oploopt tot 15€ per attractie/persoon dat gelanceerd werd in Disneyland Paris en volgens geruchten binnenkort ook in de Amerikaanse Disney Parken.

About Post Author

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *