Disneyland Paris REPORT: Trip 15 Juli 2020

Hallo en welkom bij weer een nieuw dagboek bericht van een trip naar Disneyland Parijs op 15 juli 2020.

Na 4 maanden te zijn gesloten was het eindelijk weer tijd en kon ik opnieuw naar Disneyland Paris. En zo verliep mijn dag:


? 10u00


Aankomst in Disneyland Paris en een blij weerzien met het Disneyland Hotel die als ingang dient voor het Disneyland Park. De muziek opnieuw horen, de fonteinen op de achtergrond. Wat voelt het goed hier weer te zijn, dit kan niet anders dan de start worden van een fantastische dag.? 10u10


En Disney zegt het zelf “Het is Tijd voor Magie”. Laten we eraan beginnen ! Weetje: dit goudkleuring ronde bord herkennen jullie misschien nog van toen het nog zilverkleurig was en deel uitmaakte van de versiering van de 25ste verjaardag van Disneyland Paris.


En nog maar pas binnen in het Disneyland Park en wat zien we? Onze Disney vrienden staan ons op te wachten op de achterkant van het station van Main Street USA. Door de nieuwe maatregelen tegen Corona moeten Disney figuren momenteel de bezoekers begroeten vanop afstand.

Met leuke muziek op de achtergrond is dit alvast een feestelijk begin van de dag.? 10u30


Zoals ik al eerder zei kan je de Disney figuren wel ontmoeten en op de foto gaan maar is er nu wat meer afstand tussen. Het was echter nog nooit zo makkelijk om bij de Disney figuren te komen. Amper wachtrijen en de meets gaan ook een stuk vlotter. Hier ben ik alvast begonnen met Donald Duck en er komen er nog veel meer.


Na Donald Duck kunnen we ook zijn wederhelft Daisy Duck spotten op Town Square. En ook met diva Daisy Duck ga ik natuurlijk graag eens op de foto.


? 11u00


Maar de meest speciale ontmoeting en ook diegene met de langste wachtrij was die met de Disneyland Paris President Natacha Rafalski die voor de gelegenheid 5 dagen aan een stuk in Main Street USA stond om alle gasten persoonlijk opnieuw welkom te heten.


Nu we toch op het einde van Main Street USA zijn zagen we niet ver van Natacha nog twee andere vrienden zwaaien, het waren Winnie the Pooh & Eeyore. En dus gaan we snel daarheen voor een foto.


? 12u00


Op het einde van Main Street USA is het kiezen naar welk land we eerst gaan. Laten we eerst eens richting een spannende attractie gaan, richting Star Wars Hyperspace Mountain. En wat een geluk, er is totaal geen wachtrij, we kunnen er onmiddellijk op.


Gelanceerd worden naar een galaxy far far away is toch niet niets, dus tijd om even te bekomen en één van die hoofdrolspelers vanuit de galaxy te ontmoeten. We gingen richting Starport en daar stond Darth Vader ons om te wachten. Een eigenaardige ontmoeting weliswaar, want Darth Vader probeerde ons te overtuigen van de ‘dark side’ maar helemaal in het Frans waardoor we er iets van verstonden. Ik denk dat hij op een gegeven moment ook gewoon “croque monsieur” zei en dat begrijp ik wel.? 13u00


En met het advies van Darth Vader hebben wij zin gekregen in zo’n Croque Monsieur en gingen we opnieuw richting Main Street USA om er ook daadwerkelijk ééntje te eten. Een zeer raar zicht trouwens bij de Market House Deli waar je normaal amper binnen kan van de drukte, laat staan een zitplaats vinden. Nu was het helemaal leeg, de stoelen en tafels werden bijna allemaal weggehaald en buiten geplaatst of in de Discovery Arcade gezet. De Croque Monsieurs worden nu standaard in dozen gestoken om makkelijk mee te kunnen nemen naar een zitplaats buiten.


? 14u00


Na onze kleine maaltijd gaan we opnieuw verder. Even snel met Minnie Mouse op de foto in Frontierland. Hier stond helemaal niemand waardoor Minnie Mouse nog blijer was ons te zien.

Toen we op weg waren naar Minnie Mouse zagen we dat Big Thunder Mountain amper 15 minuten wachten was, dus dat konden we niet aan ons laten voorbij gaan en kwamen we onmiddellijk terug.


? 15u00


Even hoppen naar het Walt Disney Studios Park, ook hier zijn we 4 maanden niet meer geweest, en we gingen op zoek naar verschillende Disney figuren.

En met groot succes want we kwamen Minnie Mouse tegen en ook Goofy en een beetje verborgen voor veel gasten hebben we ook Woody & Jessie kunnen ontmoeten zonder wachtrij. Minnie Mouse en Goofy zijn wel te reserveren via Lineberty, maar omdat het zo kalm was in het park mochten we er ook bij zonder reservatie.


? 16u00


Een andere zeer populaire locatie zijn de Frozen ontmoetingen met Kristoff, Sven, Anna en Elsa. Hier kan je helemaal niet naar binnen zonder Lineberty reservatie en die zijn heel snel uit. Dus de app goed in de gaten houden en snel reserveren of je bent te laat.


? 17u00


Nog effen terug naar het Disneyland Park. Op de app stond er voor Peter Pan’s Flight slechts een wachttijd van 5 minuten, iets wat ik nog nooit gezien heb. Daarom was de keuze snel gemaakt, tijd om te vliegen naar Neverland.

Na Peter Pan’s Flight nog even gestopt bij de ‘Meet Mickey Mouse’ locatie in Fantasyland, die momenteel aangepast is. Je kan hier nu Mickey, Goofy & Pluto zien en die worden soms afwisseld met andere figuren zoals Donald Duck of Minnie Mouse.? 19u30


En net zo feestelijk als de dag is begonnen, zo feestelijk eindigt ook de dag. De Cast members van Main Street USA staan de bezoekers uit te wuiven en ook de Disney figuren staan opnieuw op het station van Main Street USA voor een laatste vaarwel.


? 20u00


Einde van de dag. Er is momenteel geen Disney Illuminations om de dag af te sluiten, dus het is nog niet donker als we het park verlaten wat toch even wennen is. Maar tijd om terug naar huis te gaan. Tot een volgende keer.

About Post Author

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *