GETEST: Prikkel je zintuigen met Disney Zenimation op Disney+

Ook in moeilijke tijden waarbij veel producties voor de streamingdienst Disney+ stilliggen weet Disney door een beetje knip-en-plakwerk een nieuwe serie te produceren, onder de naam Disney Zenimation.

In deze serie met ondermeer 10 afleveringen van telkens 5 a 8 minuten maak je opnieuw kennis met alle bekenden Disney-animatiefilms waarbij de stemmen van de Disney personages voor één keer op slot gaan en geluiden van onder meer de zee, de natuur en de wind de hoofdrolspelen.

Voor u getest:

Disney Zenimation is een prachtige manier waarbij de schoonheid van animatie vertoont wordt zonder afleiding van “storende” stemmen, muziek en verhaallijnen.

Toch gaat de nieuwe streamingdienst van Disney meer nodig hebben dan enkele gerecycleerde fragmenten en extreem korte afleveringen om betalende gebruikers te laten blijven en nieuwe abonnees aan te trekken. Waarbij Netflix bijna dagelijks grote originals lanceert blijft het bij Disney Plus nog lang duren.

Wij keken naar Zenimation op Disney+ en je moet al een hele grote Disney fan zijn om dit te appreciëren. Mix van oudere beelden zoals van The Little Mermaid, die dan nog eens zwarte balken aan de zijkant vertoond omdat die in een ander formaat gemaakt werden, met beelden van Viana voor het thema water bijvoorbeeld. Voor een Disney fan kan het leuk zijn om dit op de achtergrond op je televisie te laten afspelen, maar daar blijft het dan ook bij. Een onnodige productie die geen toegevoegde waarde heeft aan de streamingsdienst.De productiemachine voor de streamingdienst moet nu eenmaal nog op gang komen en ook wachten er nog veel landen (zoals België bijvoordeeld) op het moment dat Disney Plus beschikbaar is.

Voormalig CEO van The Walt Disney Company “Bob Iger ” nam alvast een stapje terug in februari en zal zich nu vooral focussen op de groei van Disney Plus waarbij er al uitgekeken wordt naar alle nieuwe content die zal volgen in 2020 en Beyond..

About Post Author

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *