Pixar leidinggevende onthult wat verkeerd ging bij Disney’s geflopte Lightyear film

Pixar’s Lightyear maakte fans over de hele wereld enthousiast in de maanden voorafgaand aan de release. Trailers gaven een glimp in het verleden van Buzz Lightyear, dus velen verwachtten dat het over het geliefde personage uit Toy Story zou gaan.

De film was echter helemaal niet zo. Miljoenen Disney-fans waren ontevreden over dit verhaal vanwege het gebrek aan verband tussen dit verhaal en de klassieke Toy Story-personages. Uiteindelijk was de film een beetje een flop in vergelijking met andere Pixar-films.

pixar


Pixar Chief Creative Officer Pete Docter legt uit: “”Ik denk dat we te veel van het publiek hebben gevraagd. Als ze Buzz horen, denken ze: geweldig, waar zijn Mr. Potato Head en Woody en Rex? En dan laten we ze in deze sciencefictionfilm vallen waarvan ze zeggen: wat?”

Lightyear werd uiteindelijk een sciencefiction die vrijwel niets te maken had met de klassieke Toy Story-films. In plaats daarvan werd het een geheel andere film met allemaal nieuwe personages en afbeeldingen. Een aspect dat kijkers van streek maakte, was het feit dat Buzz Lightyear werd ingesproken door Chris Evans in plaats van Tim Allen, die Buzz in elk van de Toy Story-films heeft ingesproken.“Zelfs als ze over de film in de pers lazen, was het net iets te afstandelijk, zowel qua concept, als in de manier waarop personages werden getekend. Het was veel meer sciencefiction.”

Zou deze film het beter hebben gedaan als kijkers niet de verwachting hadden dat dit een nieuwe Toy Story film was? Misschien wel! Nu hebben we tenminste Toy Story 5 binnenkort om die klus te klaren.