Park-reservatiesysteem Disneyland Paris verdwijnt waarschijnlijk nooit meer

Tijdens een Q&A van The Walt Disney Company werd er gesproken over de capaciteit van de Disney Parken en als die al terug op het niveau is zoals voor de pandemie. Disney CFO (Chief Financial Officer) Christine McCarthy antwoordde daarop dat de Disney Parken nog niet volledig op dezelfde capaciteit zitten als voordien en dat dit waarschijnlijk ook niet meer zal gebeuren aangezien Disney op een andere manier zijn parken wilt runnen.

Vroeger werd de focus gelegd op het verhogen van de bezoekersaantallen. Op die manier stegen de Disney Parken tot de top van de lijst met meest bezochte pretparken ter wereld, met het Magic Kingdom van Walt Disney World jaarlijks als winnaar op nummer 1.

Park-reservatiesysteem Disneyland Paris
Christine McCarthy

Maar nu wilt Disney van deze strategie afstappen. Nu ligt de focus niet meer op het aantal gasten in de parken maar wel op de uitgaven per gast en die zo hoog mogelijk te krijgen. Door minder gasten in de parken te ontvangen hopen ze zo een betere ervaring aan te bieden waarbij de gasten ook meer gaan uitgeven. Door het gebruik van de parkreservaties kunnen ze op die manier de capaciteit regelen.

Ook al gaat deze discussie vooral over de Amerikaanse Parken toch kunnen we er uit afleiden dat, aangezien Disneyland Paris onder het Amerikaanse management valt, het ook bij ons nooit meer zal worden zoals het was voor de pandemie. Vooral de mensen met een Jaarpas voor Disneyland Paris worden hierbij getroffen aangezien die niet meer spontaan naar het park kunnen en vaak niet toegelaten worden in de weekends omdat de capaciteit dat ze willen vrijmaken voor jaarpassen vaak snel volzet is. Voor gewone gasten die een dagticket kopen of hotelgasten is er minder last, voor hen is het nooit volzet.

About Post Author

Een reactie achterlaten