Oplossing voor het verdwijnen van Disney Magical Express in Orlando is klaar

Een tijd geleden werd de wereld van de fans van Disney World geschokt door het bericht dat de Disney Magical Express ging verdwijnen. Sinds 2005 door miljoenen mensen gebruikt om zich te verplaatsen van Orlando International Airport naar hun Resort in Walt Disney World. Dit was één van de grootste voordelen van een verblijf in een Disney Hotel maar helaas verdwijnt die eind 2021.

Disney’s Magical Express was transport per bus van Level B van de Internationale luchthaven in Orlando naar alle Disney Hotels in Walt Disney World. (uitgezonderd Disney partner hotels) zonder extra toeslag. Kwam je aan als Amerikaanse toerist dan moest je je zelfs geen zorgen meer maken over je bagage, die werd door de service automatisch naar je hotel getransporteerd en op je kamer geplaatst. Als internationale gast van buiten de Verenigde Staten moest je eerst je bagage van de bagageband halen en die naar de bus meenemen. Een zeer makkelijke manier om je, na een lange vliegreis, naar je hotel in Disney World te verplaatsen. Je kwam ook al onmiddellijk in de sfeer met filmpjes en trivia over Disney World en dat was ook nodig want de bus stopte soms eerst aan enkele andere Disney hotels voordat hij bij jouw hotel was. Met een reservatie voor je dag van vertrek vanuit Disney World was het dan ook weer diezelfde Magical Express die op je stond te wachten om je terug naar de luchthaven te brengen.

Maar ook al waren de bussen mooie gethematiseerd aan de buitenkant en binnenkant en waren er cartoons en filmpjes van Disney World te zien toch was dit nooit echt een service van Disney, alleen werd die wel door Disney betaald. Dit hele transport werd in samenwerking georganiseerd met MEARS, het grootste transportbedrijf in de buurt. En het is nu hetzelfde bedrijf die de service zal verder zetten maar zonder Disney. Op zich veranderd er niet zo heel veel voor gasten van Walt Disney World. Je maakt online een reservatie op de website van Mears, je komt aan op de luchthaven en checkt-in bij balie van Mears transportation die jouw naar de juiste bus zal wijzen. Die bus neemt jouw en je bagage dan mee naar het hotel van jouw keuze. Het enige verschil is dat je dit nu extra en rechtstreeks aan Mears moet betalen en dat de bussen er niet meer “Disney” uitzien, maar dat is dan ook het enige.

Dit bustransport van Mears naar Walt Disney World is nu beschikbaar online om te reserveren vanaf 2022. En ook de prijzen werden bekendgemaakt. Er zijn verschillende opties, ofwel kies je voor een bus zoals dat ook was met de Magical Express met meerdere stops of je kiest voor een privé vervoer dat je rechtstreeks naar jouw bestemming brengt. Bij het tweede geval kan een UBER of LYFT goedkoper zijn.

About Post Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *