Ongezien: Alle Disney Parken zijn wereldwijd gesloten

Het is wel eens vaker gebeurt dat een Disney park gesloten geweest. Zo is Disneyland Paris enkele dagen gesloten geweest tijdens de aanslagen in Parijs stad in november 2015 en zo zijn de parken in Walt Disney World ook al enkele keren dicht geweest voor enkele wegens tropische stormen.

De Aziatische Disney parken waren het eerste slachtoffer van het Coronavirus waarbij Shanghai Disneyland onmiddellijk de poorten en Hong Kong Disneyland starte met het nemen van maatregelingen zoals geen meet & greets met face characters, maar ook het resort in Hong Kong sloot de deuren op 26 januari 2020.

Shanghai Disneyland
Hong Kong Disneyland (foto: Ayaka McGill)

Niet veel later volgde Tokyo Disneyland en zou 2 weken de deuren sluiten de The Oriental Land Company (eigenaar van Tokyo Disneyland) besloot om de deuren dicht te houden voor een lange tijd waardoor de opening van de nieuwe Beauty And The Beast attractie uitgesteld is en fans de allerlaatste laatste opvoering van Fantasmic niet meer kunnen zien.

Tokyo Disneyland (Foto: Kyodo News)

Veel Disney fans dachten misschien dat de problemen binnen in de Aziatische parken zou blijven maar helaas! Ook Disneyland Paris is er slachtoffer van geworden. Alle ontmoetingen met face characters werden geschrapt daardoor kwam Disneyland Paris speciaal met een tijdelijk prinsessen parade als vervanging van het Princess Pavalion.

Helaas stopte de Prinsessen parade 2 dagen na de eerste voorstelling en ook anderen buiten shows werden niet meer opgevoerd. Enkel de shows binnen gingen nog door met een beperkte capaciteit.

Het Disneyland Park en Walt Disney Studios Park sloten uiteindelijk op 13 maart de deuren, enkel Disney Village bleef nog 1 dag geopend waarbij gestrande bezoekers massaal daar bijeenkwamen.

Disney Village na sluiting van de Parijse Disney Parken

Het lijstje van de Disney Parken die nog open zijn blijft maar opkorten en de zorgen werden als maar groter voor de Amerikaanse parken die ook al massaal handontsmetting aanbieden en zelfs speciale standjes in de parken om je handen te wassen.

Disney Parks maakte bekend dat na Disneyland Paris ook Disneyland California, Walt Disney World (en de Disney Cruise Line) voor een tijdje zullen sluiten, maar Mickey en zijn vriendjes namen nog even snel afscheid samen van de gasten.

Op dit moment is er nog geen officiële openingsdatum bekend wanneer het eerste Disney resort terug zal openen.

About Post Author