Nog steeds geen heropeningsdatum in zicht voor de stoomtrein van Disneyland Paris

Nog steeds geen heropeningsdatum in zicht voor de stoomtrein van Disneyland Paris

Het is al heel tijdje geleden dat bezoekers van Disneyland Paris een ritje konden maken met de Disneyland Railroad die dagelijks rondjes deed in het Disneyland Park. De attractie is al meer dan een jaar buiten gebruik en sloot op 5 november 2018 de deuren voor het publiek.

De bouw van het nieuwe Frontierland Theater is één van de reden waarom de attractie eind 2018 gesloten werd waarbij er een stuk van het treinspoor moest verwijderd worden zodat er makkelijker werkverkeer konden passeren op de constructieplaats .

Deze zomer opende het theater voor het grote publiek met de eerste voorstelling van The Lion King: Rhythm of the Pride Lands als onderdeel van het Lion King & Jungle Festival.

Het was al snel duidelijk dat het theater nog niet 100% voltooid was vanuit de buitenkant, zeker toen er foto’s online verschenen tijdens het Run Disney event (2019) waarbij er nog werkzaamheden waren achter het theater en waarbij er nog steeds een stukje van het spoor ontbrak.

Disneyland Paris liet via het fan platform “Insidears” weten dat de Disneyland Railroad tussen 13 en 28 januari 2020 testritten (zonder bezoekers) ging doen en dat de heropenings later bekend ging gemaakt worden.

Helaas blijft volgens de officiële kalender op de site van Disneyland Paris de Disneyland Railroad gesloten tot en met de maand mei 2020. Hopelijk kunnen we binnenkort terug beter nieuws verwachten


About Post Author