Nieuwe geruchten voor uitbreidingen Disneyland Paris

Vandaag is Bob Iger, Josh D’Amaro en Dana Walden vanuit de Verenigde Staten naar Disneyland Paris gekomen voor een officieel bezoek. Alles fans zitten natuurlijk online al te speculeren wat er allemaal gezegd gaat worden en wat er zal veranderen na het bezoek van deze Amerikaanse delegatie.

Bob Iger in het Walt Disney Studios Park met de Frozen land constructie achter hem


Het was in ieder geval geen bezoek die alleen achter gesloten deuren heeft plaatsgevonden ergens ver weg in een kantoor, de delegatie heeft de hele dag in het Resort en de Disney Parken rondgelopen.

Het zou niet eigenaardig zijn als Disneyland Paris binnenkort ook bekend maakt wat het derde themaland van het Walt Disney Studios zal zijn, want Star Wars lijkt volgens veel bronnen uitgesloten. Maar er zijn wel meer nieuwe en oudere geruchten die opnieuw in de aandacht staan, een overzicht:

  • Geen Star Wars land meer voor het Walt Disney Studios Park, maar een themaland gerelateerd aan de Lion King met een waterattractie.
  • Er zou ook nog een vierde themaland komen in het Walt Disney Studios Park en hier zou men kiezen voor Avatar met floating mountains zoals we die ook kennen uit Disney’s Animal Kingdom in Walt Disney World. Bob Iger is een persoonlijke voorstander om meer Avatar in de Disney Parken te brengen.
  • Nabij de Promenade waar al een Rapunzel attractie zal komen, zou er nog een kleinere attractie bijgebouwd worden, thema is nog niet bekend.
  • Aangezien er geen Star Wars land meer zou komen in het Walt Disney Studios Park zou er dan wel gekozen worden om Star Wars toe te voegen achteraan in Discoveryland waar al een Star Tours attractie te vinden is. In dit gebied werd eerder Pizza Planet verwijderd en ook Mickey’s Philharmagic heeft er altijd als een tijdelijk oplossing uitgezien.
  • Space Mountain zou dan heel binnenkort opnieuw veranderen naar het originele Jules Verne concept en het Star Wars thema laten vallen.


Natuurlijk is dit alles nog niet officieel bekend gemaakt door Disneyland Paris en daarom zijn het louter geruchten. Maar ook een Spider Man attractie heeft meer dan 10 jaar een gerucht geweest en zo zie je maar dat geruchten toch nog vaak realiteit worden. We wachten vol spanning naar het moment dat Disneyland Paris hierover zal communiceren.