Nieuwe concepts EPCOT make-over

Disney heeft nieuwe concept art vrijgegeven van de transformatie dat EPCOT in Walt Disney World momenteel ondergaat. Er zijn intussen enkele veranderingen doorgevoerd in de plannen.

Het meest opvallend is de afwezigheid van het festivalcentrum met een dakterras. Op diezelfde plaats is nu een andere versie van een festival center te zien met een buitenpodium. De leegte die ontstaan is door hier oude gebouwen te slopen zal dus opnieuw op een gelijkaardige wijze opgebouwd worden.

epcot

Normaal had er ook een grote verandering aan Space Earth en aan de uitgang van de attractie moeten gebeuren, maar op het concept art is daar niets van te zien. Waarschijnlijk zijn deze plannen geschrapt. “Dreamers Point” is de plaats waar er een nieuw standbeeld van Walt Disney zal komen, waar vele fans naar uitkijken. Op de concept arts is het beeld vreemd genoeg niet te zien, op het plan met de plattegrond staat “Dreamers Point” wel aangeduid.

Een blik op het nieuwe festivalterrein dat naar EPCOT komt in plaats van het grotere paviljoen. Deze worden CommuniCore Hall en CommuniCore Plaza genoemd, naar de voormalige Future World-paviljoens. CommuniCore Hall kreeg geen gedetailleerde concept art, maar zal naar verluidt in de structuur naast het podium zijn. Het zal de thuisbasis zijn van een Mickey & Friends meet & greet-ruimte, demo-keuken, galerieruimte en meer.

De concept art van het centraal plein werd ook bijgewerkt om de transformatie naar CommuniCore Plaza weer te geven. Twee duurzame kenmerken van het gebied keren terug: een enorm EPCOT-logo op de grond en een soort verlichte bestrating.

Voor de eerste keer hebben we ook een concept art van Moana Journey of Water attractie te zien. Tot nu waren er nog heel weinig details bekend over deze toevoeging. Nu hebben we ongeveer een idee hoe het er kan uitzien.

About Post Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *