NIEUW/Hoogtepunten op Disney Plus in de maand Mei 2021

*Let op: lijst gebaseerd op aanbod Disney Plus BE, de beschikbaarheid van films en series kan per land verschillen en is onder voorbehoud van wijzigingen.NIEUW OP DISNEY+

STAR WARS: THE BAD BATCH: Vanaf 4 mei (Star Wars Day)

Deze animatiereeksvertelt hoe de Bad Batch-eenheid – een elitetroep van experimentele klonen die genetisch verschillen van de klonen in het leger van de Republiek – voet aan de grond krijgt in een melkwegstelsel dat na de Clone Wars een transformatie ondergaat. De leden van de Bad Batch, voor het eerst gezien in Star Wars: The Clone Wars, bezitten elk uitzonderlijke vaardigheden die hen tot buitengewone soldaten maken. 

Star Wars: The Bad Batch maakt zijn debuut op dinsdag 4 mei met een speciale première-aflevering van 70 minuten. Vanaf 7 mei volgt elke vrijdag een nieuwe aflevering.


HIGH SCHOOL MUSICAL: THE MUSICAL: THE SERIES: vanaf 14 Mei (Seizoen 2)

De geliefde dramastudenten van East High stappen weer door de schooldeuren in volle voorbereiding voor hun lentemusical ‘Belle en het Beest’. Dit tweede seizoen combineert herwerkte musicalnummers uit de High School Musical-films en de Broadway-show ‘Belle en het Beest’. Daarnaast trakteert de serie ook op gloednieuwe songs en hits uit het eerste seizoen, zoals ‘All I Want’, ‘Born to be Brave’, en ‘Just for a Moment’.MARVEL’S AGENTS OF S.H.I.E.L.D: 7 mei
(Seizoen 6)

Vorig seizoen reisde het team vooruit in de tijd naar een dystopische toekomst die ze koste wat kost wilden vermijden. Tijdens hun avontuur werden ze geconfronteerd met meerdere tijdlijnen en met nieuwe vijanden van verre planeten. Ze ontmoetten familie, vrienden en teamgenoten en raapten hun moed bij elkaar om hun grootste uitdaging ooit aan te gaan. Het omzeilen van de wetten van ruimte en tijd kon wel de planneet redden, maar niet Fitz en Coulson. Dat moeten ze nu leren aanvaarden.


MARVEL’S RUNAWAYS: vanaf 14 mei
(Seizoen 2-3)

Tieners denken altijd dat hun ouders gemeen zijn. Maar wat als ze dat echt zijn? Zes tieners uit LA ontdekken een vreselijk geheim en realiseren zich dat hun ouders altijd tegen hen gelogen hebben. Wat willen hun ouders? En waarom? Terwijl de tieners op onderzoek uitgaan, beginnen de ouders zich af te vragen of hun kinderen ook geheimen hebben. De ouders komen steeds dichter bij de waarheid, en de jongeren ontdekken een plan dat vreselijke gevolgen heeft. Deze onwaarschijnlijke groep van tieners moet samenwerken om hun ouders tegen te houden voordat het te laat is.


CRUELLA: vanaf 28 mei
(Met VIP-toegang)

Deze gloednieuwe live-action speelfilm vertelt over het rebelse begin van een van de beroemdste – en meest modieuze – schurken uit de cinema: de legendarische Cruella de Vil. De film speelt zich af in het Londen van de jaren zeventig, het hoogtepunt van de punkrockrevolutie. We volgen de jonge oplichtster, Estella (Emma Stone), een slim en creatief meisje dat vastbesloten is om naam te maken met haar creaties. Ze raakt bevriend met twee jonge dieven die haar voorliefde voor kattenkwaad op prijs stellen. Samen slagen ze erin om een leven op te bouwen in de straten van Londen. Op een dag trekt Estella’s modetalent de aandacht van Barones von Hellman (Emma Thompson), een verwoestend chique en angstaanjagend elegante mode-legende. Hun ontmoeting zet een reeks gebeurtenissen en onthullingen in gang die Estella dwingen om haar slechte kant te omarmen. Zo verandert ze in de onstuimige, modieuze, op wraak beluste Cruella.LAUNCHPAD: vanaf 28 mei

Disney’s Launchpad is een verzameling van live-action shorts van een nieuwe generatie dynamische storytellers. Zes filmmakers van ondervertegenwoordigde achtergronden kregen de kans om hun perspectieven en creatieve visies te delen die het publiek tonen wat het betekent om gezien te worden. Geïnspireerd door de reis van het leven, zijn deze eerste zes shorts voor Disney+ gebaseerd op het thema “Ontdekken”.

De regisseurs, die werden gekozen uit meer dan 1100 aanmeldingen, werden in hun artistieke en creatieve proces gecoacht door mentoren van verschillende afdelingen van The Walt Disney Company, waaronder Disney+, Lucasfilm, Marvel Studios, Pixar, Walt Disney Animation Studios en Walt Disney Studio Motion Pictures.

De zes films die samen het eerste seizoen vormen, werden allemaal gecreëerd rond het thema “Ontdekken”:

  • American EID, van Aqsa Altaf
  • Dinner is Served, van Hao Zheng
  • Growing Fangs, van Ann Marie Pace
  • The Last of the Chupacabras, van Jessica Mendez Siqueiros
  • Let’s Be Tigers, van Stefanie Abel Horowitz
  • The Little Prince(ss), van Moxie Peng

RIO & RIO 2: vanaf 14 mei

De makers van de populaire Ice Age-reeks laten Rio op je los, een komedie over de wilde kant van het leven. Blu is een ara die nooit heeft leren vliegen. Hij leidt een comfortabel leven met zijn baasje en zijn beste vriendin Linda in het kleine stadje Moose Lake in Minnesota. Blu en Linda denken dat hij de laatste van zijn soort is, maar wanneer ze ontdekken dat er nog een ara in Rio de Janeiro woont reizen ze naar het verre, exotische land om Blu’s vrouwelijke tegenhanger, Jewel, te vinden. Kort na hun aankomst in Brazilië worden Blu en Jewel ontvoerd door een groep klungelige dierensmokkelaars. Blu kan ontsnappen met de hulp van de slimme Jewel en een groep bijdehante, gladde stadsvogels. Met deze nieuwe vrienden aan zijn zijde moet Blu de moed vinden om te leren vliegen, de ontvoerders die hen op het spoor zijn af te schudden en terug te keren naar Linda, de beste vriendin die een vogel zich kan indenken.


INSIDE PIXAR: vanaf 21 mei
(Nieuwe afleveringen)

Een documentairereeks met persoonlijke en filmverhalen die een blik werpen op de mensen, het artistieke en de cultuur van Pixar Animation Studios.


AKASHINGA: THE BRAVE ONES: vanaf 28 mei

Nu veel van de belangrijkste diersoorten in Afrika, waaronder olifanten, bijna uitgestorven zijn, is Akashinga een radicaal, nieuw en zeer effectief wapen tegen stroperij. Akashinga is opgericht in Zimbabwe door Damien Mander, voormalig soldaat bij de Australische Special Forces en leider in de strijd tegen stroperij. Het team van vrouwelijke rangers, uit misbruikte en gemarginaliseerde milieus, brengt een revolutie teweeg in de manier waarop dieren worden beschermd, gemeenschappen worden gesterkt – en ook het leven van de leden zelf wordt getransformeerd. Manders innovatieve aanpak voor natuurbehoud ruilt een gewapende aanval op stropers in voor een grote inzet van de gemeenschap: Als een gemeenschap de economische voordelen van het beschermen van diersoorten inziet, kan je stropen wegwerken zonder toevlucht te nemen tot geweld. Akashinga: The Brave Ones, geproduceerd door drievoudig Academy Award-winnaar James Cameron en geregisseerd door Maria Wilhelm, is een hulde aan de moed, natuurbehoud en onorthodox denken dat leidt tot een grote positieve verandering.NIEUW OP STAR OP DISNEY+

REBEL: vanaf 28 mei

De nieuwe Star Original-serie Rebel is geïnspireerd op het leven van de iconische activiste Erin Brockovich. Annie ‘Rebel’ Bello (Katey Sagal) is een juridisch adviseur zonder diploma in de rechten. Ze is grappig, chaotisch, briljant en onverschrokken – en ze gaat tot het uiterste voor de zaken waarin zij gelooft en de mensen van wie ze houdt. Wanneer Rebel zich volledig in de strijd gooit, doet ze er alles aan om te winnen, tegen elke prijs.

**ABC is een Amerikaanse TV zender van The Walt Disney Company**

BOB’S BURGERS: vanaf 28 mei

De animatieserie Bob’s Burgers volgt het leven van de hardwerkende Bob die samen met zijn eigenzinnige familie het restaurant Bob’s Burgers uitbaat. Seizoen 11 trakteert ons op de traditionele feestdagenspecials en verzamelt nieuwe en terugkerende gaststemmen, zoals Megan Mullally, Jenny Slate, Sarah en Laura Silverman, Zach Galifianakis en nog veel meer.


BLACK-ISH: vanaf 14 mei
(Seizoen 6)

Deze bekroonde serie werpt een grappige en gedurfde blik op Andres voornemen om voor zijn familie een culturele identiteit te creëren die zowel hun verleden eert als hun toekomst omarmt. Net als alle ouders willen Andre ‘Dre’ (Anthony Anderson) en Rainbow Johnson (Tracee Ellis Ross) het beste voor hun gezin. Maar de kindertijd van hun kroost verschilt toch wel heel veel van hun eigen jonge jaren. Ze beseffen nu twee dingen: als je je kinderen meer wil geven dan je zelf had, heeft dat gevolgen; en op die gevolgen zijn ze niet voorbereid.


NEW GIRL: vanaf 14 mei
(Seizoen 1-7)

Tien jaar na de eerste uitzending van deze charmante komische serie, vind je nu alle afleveringen van New Girl op Disney+. De serie volgt de opgewekte leerkracht Jess (Zooey Deschanel), haar drie disfunctionele huisgenoten (Jake Johnson, Max Greenfield en Lamorne Morris) en haar beste vriendin Cece (Hannah Simone) op hun avontuur doorheen het leven en de liefde. Zet je klaar voor zeven seizoenen van relatiebreuken, fratsen en hartverwarmende stommiteiten.WAR OF THE WORLDS: vanaf 21 mei
(Seizoen 2)

Wanneer astronomen een signaal oppikken uit een ander sterrenstelsel is dit voor hen het definitieve bewijs dat er intelligent buitenaards leven bestaat. Met ingehouden adem wacht de wereldbevolking verder contact af. Maar lang hoeven ze niet te wachten … Binnen enkele dagen is de mensheid bijna volledig uitgeroeid. Het enige dat overblijft zijn kleine restjes beschaving in een akelig verlaten wereld.


BOB’S BURGERS: vanaf 28 mei
(Seizoen 1-10)

De animatieserie Bob’s Burgers volgt het leven van de hardwerkende Bob die samen met zijn eigenzinnige familie het restaurant ‘Bob’s Burgers’ uitbaat.


A TEACHER: vanaf 28 mei

Claire is de nieuwste lerares op Westerbrook High School. Ongelukkig in haar huwelijk met haar jeugdliefde Matt Mitchell (Ashley Zukerman), ver verwijderd van haar broer Nate Wilson (Adam David Thompson) en wanhopig op zoek naar verbondenheid, raakt ze al snel bevriend met mededocent Kathryn Sanders (Marielle Scott). Claires leven verandert wanneer Eric, een charmante laatstejaarsstudent in haar Engelse les, om hulp vraagt bij de voorbereiding op zijn eindexamen. Eric is de aanvoerder van het voetbalteam en bijna onafscheidelijk van zijn beste vrienden, Logan Davis (Shane Harper) en Josh Smith (Dylan Schmid). Op het eerste zicht lijkt zijn leven perfect, maar Eric ervaart grote druk van zijn studies en het solliciteren voor een geschikte universiteit en een parttime job. Daarnaast zorgt hij mee voor zijn twee jongere broers, zodat zijn moeder Sandy (Rya Ingrid Kihlstedt) de familie kan onderhouden. Naarmate Claire en Eric meer tijd samen doorbrengen, worden grenzen overschreden. De blijvende schade die door Claires keuzes wordt aangericht, wordt voor hen, en hun vrienden en familie, onmogelijk om te negeren.


EN DAT IS NIET ALLES!

7 mei:
Baby’s Day Out
Joshua
The Art of Getting By
Angel S1-5

14 mei:
Ladyhawke
The Beverly Hillbillies

21 mei:
Post Grad
An Innocent Man
Star S1-3

28 mei:
The Full Monty
This Means War
Water For Elephants

About Post Author

Een reactie achterlaten