NIEUW/Hoogtepunten op Disney Plus in de maand juni 2021

NIEUW OP DISNEY+

*Let op: lijst gebaseerd op aanbod Disney Plus BE, de beschikbaarheid van films en series kan per land verschillen en is onder voorbehoud van wijzigingen.GENIUS: ARETHA: vanaf 4 juni

In deze allereerste scripted miniserie over het leven van de legendarische zangeres vertolkt de Grammy-, Tony- en Emmy Award-winnares en tweevoudig Oscar-genomineerde Cynthia Erivo de hoofdrol. Deze anthologieserie zoomt in op Aretha’s muzikale genialiteit, haar ongeëvenaarde carrière en haar blijvende impact op de wereld. 

Met Cynthia Erivo, Courtney B. Vance, David Cross en Malcolm Barrett. Uitvoerend geproduceerd door Brian Grazer, Ron Howard, Clive Davis, Craig Kallman en Suzan-Lori Parks. Geregisseerd door Anthony Hemingway.

Het eerste en tweede seizoen van Genius is vanaf 4 juni ook beschikbaar op Disney+.


LOKI: vanaf 9 juni

De God van het Onheil stapt uit de schaduw van zijn broer in deze gloednieuwe serie. Lokistart waar Avengers: Endgame is geëindigd. Tom Hiddleston keert terug als hoofdpersonage en wordt vervoegd door Owen Wilson, Gugu Mbatha-Raw, Sophia Di Martino, Wunmi Mosaku en Richard E. Grant. Kate Herron regisseert en Michael Waldron is de hoofdschrijver.

Met Tom Hiddleston, Owen Wilson, Gugu Mbatha-Raw, Sophia Di Martino, Wunmi Mosaku en Richard E. Grant. Geregisseerd door Kate Herron. Geschreven door Michael Waldron.

Met wekelijks een nieuwe aflevering.


Marvel Studios Legends: vanaf 4 juni
(Nieuwe afleveringen)

In Marvel Studios Legends passeren alle helden en schurken de revue die je binnenkort kan zien in de langverwachte nieuwe shows. Het is een fantastische voorbode voor de avonturen die Disney+ in 2021 op je loslaat. In deze nieuwe afleveringen ontdekken we meer over Loki en de Tesseract.LUCA: vanaf 18 juni

Luca, de nieuwe film van Disney en Pixar, is een coming-of-age verhaal over een jongen die een onvergetelijke zomer beleeft in een prachtige badlpaats aan de Italiaanse Rivièra, vol gelato, pasta en eindeloze ritjes met de scooter. Luca deelt deze avonturen met zijn nieuwe beste vriend, maar hun plezier wordt overschaduwd door een goed bewaard geheim: Luca en Alberto zijn zeemonsters uit een andere wereld net onder het wateroppervlak …

Met Jacob Tremblay, Jack Dylan Grazer, Emma Berman, Saverio Raimondo, Maya Rudolph, Marco Barricelli, Jim Gaffigan en Sandy Martin. Geregisseerd door Enrico Casarosa. Geproduceerd door Andrea Warren.


HET MYSTERIEUZE BENEDICT GENOOTSCHAP: vanaf 25 juni

Vier getalenteerde wezen die een studiebeurs wonnen, worden gerekruteerd door de eigenaardige Mr. Benedict. Ze krijgen de gevaarlijke opdracht om de wereld te redden van een internationale crisis. Reynie, Sticky, Kate en Constance moeten het mysterieuze L.I.V.E Institute infiltreren en zo de waarheid achter deze crisis achterhalen. Wanneer blijkt dat het schoolhoofd, de gesofisticeerde Dr. Curtain, het brein is achter de wereldwijde paniek, bedenken de kinderen van Het Mysterieuze Benedict Genootschap een plan om hem te verslaan.

Met Tony Hale, Kristen Schaal, MaameYaa Boafo, Ryan Hurst, Gia Sandhu, Mystic Inscho, Seth B. Carr, Emmy DeOliveira en Marta Kessler. Uitvoerend geproduceerd door Phil Hay, Matt Manfredi, Todd Slavkin, Darren Swimmer, Jamie Tarses, Karen Kehela Sherwood, James Bobin, David Ellender, Matt Loze en Deepak Nayar. Geschreven door Matt Manfredi en Phil Hay.


WOLFGANG: vanaf 25 juni

Als tiener gebruikte de Oostenrijkse Wolfgang Puck zijn liefde voor koken om te ontsnappen aan het strenge gezag van zijn stiefvader. Na een lokale stage mocht hij zich verder bijscholen in een hoog aangeschreven Frans restaurant waarna hij op 24-jarige leeftijd naar Amerika trok. In het Hollywood van de jaren 70 startte Puck bij Ma Maison, waar hij een uniek menu opstelde op basis van verse ingrediënten. Zo toverde hij het ooit smakeloze eetcafé om tot een populaire hotspot. Hij kon echter op weinig erkenning rekenen van de eigenaar van Ma Maison en dus besloot Puck om het grootste risico van zijn carrière te nemen en zijn eerste restaurant, Spago, te openen. Spago was meteen een hit en het bekende cliënteel was even dol op Pucks nieuwe Amerikaanse keuken als op zijn persoonlijkheid. Bijna per ongeluk creëerde Puck het concept van een “sterrenkok” met decennia aan televisieoptredens en het bouwen van een duizelingwekkend internationaal imperium van restaurants, cafés en producten voor amateurkoks. Maar thuis verstoorden de hoge professionele eisen zijn gezinsleven. Regisseur David Gelb (Jiro Dreams of Sushi) en de makers van Chef’s Table brengen met Wolfgang een openhartige, inspirerende en emotionele documentaire over een legende die een prijs betaalt voor zijn dromen. 

Geregisseerd door David Gelb. Geproduceerd door Jason Sterman, Brian McGinn et David Gelb. Geschreven door Brian McGinn.


TEACHER’S PET: vanaf 4 juni
(Seizoen 1-2)

Emmy® Award-winnende schrijvers Bill en Cheri Steinkellner (Cheers), co-uitvoerend producent Michael Price (The PJs) en bekroond cartoonist Gary Baseman (Rolling StoneTime Magazine) bundelen hun krachten met Walt Disney Television Animation en brengen samen een hilarische animatieserie.

De lagere school van Leonard loopt plots in het hond-erd wanneer Spot, zijn bijdehante hond, dolgraag net zoveel wil leren als zijn jonge baasje. Spot verkleedt zich als een jongetje en wordt al snel de favoriet op school.

Met Nathan Lane, Shaun Fleming, Debra Jo Rupp, Jerry Stiller, David Ogden Stiers en Wallace Shawn. Geregisseerd door Timothy Bjorklund. Gecreëerd/uitvoerend geproduceerd door Gary Baseman, Michael Price, Bill Steinkellner en Cheri Steinkellner.ZENIMATION:: vanaf 11 juni
(Seizoen 2)

Zenimation, de mindfulness soundscape-ervaring met scènes uit de tijdloze films van Walt Disney Animation Studios, keert op 11 juni terug met een tweede seizoen vol gloednieuwe afleveringen. Seizoen 2 verzamelt momenten uit meer dan acht decennia van bekroonde films – van Disney’s allereerste speelfilm Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen tot de meest recente, langverwachte animatiefilm Raya en de Laatste Draak. Kom volledig tot rust en verwen je zintuigen met een unieke auditieve ervaring. Zenimation brengt een ode aan de beeld- en geluidskunstenaars die aan de basis liggen van het filmerfgoed van Disney Animation.


NIEUW OP STAR OP DISNEY+

PRIDE: vanaf 25 juni

Pride, van het Emmy® Award-winnende Killer Films (This American LifeMildred Pierce) en het Sundance World Cinema Grand Jury Prize-winnende VICE Studios (Flee, The Report), is een zesdelige documentaireserie over de strijd voor LGBTQ+ burgerrechten in de VS vanaf de jaren 50 tot de jaren 2000. Zes gerenommeerde LGBTQ+ regisseurs onderzoeken heroïsche en hartverscheurende verhalen die de VS als natie definiëren. Deze limited serie belicht de FBI surveillance van homoseksuelen tijdens de Lavender Scare in de jaren 50 tot de “Culture Wars” in de jaren 90 en meer; en onderzoekt de queer legacy van de burgerrechtenbeweging en de strijd om huwelijksgelijkheid. 

Afleveringen geregisseerd door Tom Kalin, Andrew Ahn, Cheryl Dunye, Anthony Caronna en Alex Smith, Yance Ford en Ro Haber. Uitvoerend geproduceerd door Alex Stapleton, Danny Gabai, Kama Kaina en Stacy Scripter voor VICE Studios en Christine Vachon en Sydney Foos voor Killer Films.


LOVE, VICTOR: vanaf 18 juni
(Seizoen 2)

Seizoen twee pikt de draad weer op wanneer Victor (Michael Cimino), net uit de kast, start aan zijn eerste jaar op Creekwood High. Out zijn brengt echter een hele resem nieuwe beproevingen met zich mee. Victor wordt geconfronteerd met een familie die het moeilijk heeft met zijn onthulling, zijn ex-vriendin Mia met liefdesverdriet (Rachel Naomi Hilson), de moeilijkheden van een openlijk homoseksuele steratleet zijn – en dat allemaal naast zijn enthousiasme over zijn prille relatie met Benji (George Sear).

Met Michael Cimino, Ana Ortiz, James Martinez, Rachel Naomi Hilson, Anthony Turpel, Bebe Wood, Mason Gooding, George Sear, Isabella Ferreira en Mateo Fernandez. Uitvoerend geproduceerd door Isaac Aptaker, Elizabeth Berger, Brian Tanen, Jason Ensler, Isaac Klausner, Marty Bowen, Adam Fishbach, Wyck Godfrey, Pouya Shahbazian en Adam Londy.


MY NAME IS EARL: vanaf 4 juni
(Seizoen 1-4)

Earl (Jason Lee) heeft al veel foute beslissingen gemaakt in zijn leven, maar door het lot komt hij nu in een wervelwind vol levensbepalende gebeurtenissen terecht. Nadat hij de jackpot won met een kraslot besluit Earl om zijn gloednieuwe fortuin te gebruiken om al zijn vergissingen recht te zetten.

Met Jason Lee, Ethan Suplee, Jaime Pressly, Eddie Steeples en Nadine Velazquez. Gecreëerd en uitvoerend geproduceerd door Greg Garcia.THE GLOAMING: vanaf 11 juni

Het lijk van een brutaal vermoorde vrouw verbergt aanwijzingen over recente en vroegere moorden. Politieke corruptie en duistere zakentransacties raken al snel verweven met sinistere misdaden en occulte praktijken. In het midden van dit web staan twee rechercheurs die een tragisch verleden delen. In een schrijnende zoektocht naar de waarheid wordt hun lot bepaald door de geesten van onopgeloste moorden die ergens tussen leven en dood ronddwalen — The Gloaming.

Met Emma Booth, Ewen Leslie, Aaron Pederson, Anthony Phelan, Nicole Chamoun, Ditch Davey, Max Brown, Markella Kavenagh, Zenia Starr, Rena Owen, Martin Henderson, Josephine Blazier en Matthew Testro. Gecreëerd door Victoria Madden. Geregisseerd door Michael Rymer.


THE AMERICANS: vanaf 18 juni
(Seizoen 1-6)

Dit bejubelde Koude Oorlog-drama volgt een ogenschijnlijk alledaags Amerikaans koppel, Phillip en Elizabeth Jennings (Keri Russell en Matthew Rhys), die een geheim dubbelleven leiden. Voor de buitenwereld lijken ze een getrouwd koppel die een reisbureau uitbaten en met hun twee kinderen wonen in een buitenwijk van Washington D.C. Maar eigenlijk zijn ze Russische spionnen die in opdracht van de USSR informatie moeten inwinnen over de activiteiten en de bewapening van de VS.

Met Keri Russell, Matthew Rhys, Brandon J. Dirden, Costa Ronin, Keidrich Sellati, Holly Taylor, Margo Martindale en Noah Emmerich. Gecreëerd door Joe Weisberg. Uitvoerend geproduceerd door Joe Weisberg, Joel Fields, Graham Yost, Darryl Frank, Justin Falvey, Chris Long, Stephen Schiff en Mary Rae Thewlis.


STATION 19: vanaf 25 juni
(Seizoen 1-2)

Een groep heldhaftige brandweerlieden van Seattle Fire Station 19 – van kapitein tot nieuwste rekruut – riskeren hun leven en hun harten, zowel tijdens de dienst als buiten de dienst. Deze moedige mannen en vrouwen vormen één grote familie en zetten hun leven op het spel om dat van anderen te redden.

Met Jaina Lee Ortiz, Jason George, Grey Damon, Barrett Doss, Alberto Frezza, Jay Hayden, Okieriete Onaodowan, Danielle Savre en Miguel Sandoval. Gecreëerd door Stacy McKee. Uitvoerend geproduceerd door Paris Barclay, Betsy Beers, Shonda Rhimes en Stacy McKee.Nieuwe films op Star deze maand:

THE AFTERMATH: vanaf 11 juni

In het naoorlogse Duitsland van 1946 arriveert Rachael Morgan in de ruïnes van Hamburg om herenigd te worden met haar man Lewis, een Britse kolonel die de stad aan het heropbouwen is. Rachael ontdekt dat ze hun huis zullen delen met een Duitse weduwnaar en zijn rusteloze dochter. In deze geladen omgeving maken vijandschap en verdriet plaats voor passie en verraad.

Met Keira Knightley, Alexander Skarsgård, Jason Clarke, Flora Thiemann, Jannik Schümann, Kate Phillips en Martin Compston. Geregisseerd door James Kent. Scenario van Joe Shrapnel, Anna Waterhouse en Rhidian Brook. Gebaseerd op de roman van Rhidian Brook. Geproduceerd door Jack Arbuthnott en Malte Grunert.


KEEPING UP WITH THE JONESSES: vanaf 4 juni

Een doodgewoon koppel in een voorstad (Zach Galifianakis, Isla Fisher) vindt het niet gemakkelijk om de familie Jones (Jon Hamm, Gal Gadot) bij te houden, hun zeer knappe en uiterst verfijnde nieuwe buren – vooral wanneer ze ontdekken dat meneer en mevrouw “Jones” geheime agenten zijn.

Met Zach Galifianakis, Jon Hamm, Isla Fisher, Gal Gadot, Matt Walsh, Maribeth Monroe, Patton Oswalt en Kevin Dunn. Geregisseerd door Greg Mottola. Geschreven door Michael LeSieur. Geproduceerd door Laurie MacDonald en Walter Parkes.


THE MONUMENTS MEN: vanaf 4 juni

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt een kleine groep kunstexperts in opdracht van Roosevelt als soldaten naar Europa gestuurd om historisch belangrijke gebouwen en monumenten te beschermen en op zoek te gaan naar de enorme schatkamers gevuld met kostbare kunst die door de nazi’s werden geplunderd. Ze moeten racen tegen de tijd terwijl de nazi’s zich haasten om zo veel mogelijk te vernietigen.

Met George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, John Goodman, Jean Dujardin, Bob Balaban, Hugh Bonneville, Dimitri Leonidas en Cate Blanchett. Geregisseerd door George Clooney. Scenario van George Clooney en Grant Heslov. Gebaseerd op het boek van Robert M. Edsel en Bret Witter.


CHARIOTS OF FIRE: vanaf 11 juni

Deze internationaal gerenommeerde speelfilm won vier Academy Awards en vertelt het waargebeurde verhaal van twee Britse sprinters die strijden voor goud op de Olympische Spelen van 1924 in Parijs. Harold Abrahams, een gedreven atleet van Joodse afkomst, loopt om vooroordelen te overwinnen en persoonlijke roem te vergaren. Zijn rivaal Eric Liddell is een vrome, Schotse missionaris die zijn race voor de glorie Gods loopt.

Met Ben Cross, Ian Charleson, Nigel Havers, Nicholas Farrell, Ian Holm, John Gielgud, Lindsay Anderson, Nigel Davenport, Cheryl Campbell en Alice Krig. Geregisseerd door Hugh Hudson. Geschreven door Colin Welland. Geproduceerd door David Puttnam.


EN DAT IS NIET ALLES!

4 juni:
Teacher’s Pet

11 juni:
Gullivers Travels

18 juni:
Dangerous Minds
Let’s Be Cops
Tin Men

25 juni:
Brubaker
Miss March
Behind Enemy Lines

About Post Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *