Mediabazen voorspellen dat Bob Iger terugkeert als Disney CEO in 2022

CNBC heeft een artikel uitgebracht waarin 10 mediamanagers worden gevraagd voorspellingen te doen voor de industrie in 2022. Een van de voorspellingen was dat Bob Iger in 2022 zou terugkeren als Disney CEO.

Volgens een anonieme leidinggevende zijn er interne weddenschappen dat Iger in 2022 terugkeert als Disney CEO, te midden van een dalende aandelenkoers en een stagnerende Disney+ groei.

Het uitgangspunt van het CNBC-artikel is dat van significante voorspellingen. Hoewel het misschien gemakkelijk is om het artikel af te doen als onzin, is het onwaarschijnlijk dat de voorspelling gewoon uit een clickbait-hoek kwam. We stellen ons voor dat er enige inhoud achter de voorspelling zit.

Hoewel Iger er de gewoonte van had gemaakt om zijn contract als Disney CEO de afgelopen 5-10 jaar meerdere keren te verlengen, denken we dat het onwaarschijnlijk is dat Iger terugkeert als CEO.

Met het vertrek van Iger zijn er een aantal Disney-executives geweest die ook hebben aangekondigd dat ze samen met hem zullen vertrekken. De oude General Counsel Alan Braverman en communicatiechef Zenia Mucha vertrekken eind dit jaar. Andere bestuursleden zoals Walt Disney Studios-voorzitter Alan Horn en Gary Marsh van Disney Television vertrekken ook.

In maart 2021 herhaalde Iger dat hij eind 2021 zou vertrekken en in juni verkocht hij bijna $ 100 miljoen aan Disney-aandelen. Alle tekenen wijzen erop dat zijn vertrek permanent is, maar de tijd zal het leren.

Disney CEO
Bob Chapek in Disneyland Paris voor de 25ste verjaardag

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *