Marvel zal minder content maken voor Disney Plus

Enkele weken geleden organiseerde Bob Iger, CEO van Disney, zijn eerste investeerdersgesprek met financiële kwartaalresultaten sinds zijn terugkeer in november. Tijdens het gesprek met investeerders was Bob Iger heel openhartig tegenover de aandeelhouders dat de eerste prioriteit voor hem op dit moment is om de financiën van het bedrijf op orde te krijgen, met de nadruk op het winstgevender maken van zijn streamingactiviteiten.

Eén van de manieren waarop Bob Iger dit gaat bereiken, is om meer dan $ 5 miljard aan kosten te besparen, waarvan $ 3 miljard van de entertainmentdivisie. Dit zal ertoe leiden dat er minder algemene entertainmentcontent wordt gemaakt, met een focus op het beter samenstellen van series voor zijn streaming- en lineaire platforms.

“We willen de kwaliteit op het scherm, maar we moeten kijken wat ze ons kosten.”

Bob Iger

Zelfs de grote merken zullen kosten moeten besparen, waarbij zowel Marvel als Lucasfilm hun oorspronkelijke plannen moeten wijzigen. Eind vorig jaar werd onthuld dat een andere serie die was aangekondigd op het Disney Investor Day-evenement in 2020, “Armor Wars”, verandert van een Disney+-serie naar een bioscoopfilm.

Tijdens een recent interview met Entertainment Weekly zei Kevin Feige, President van Marvel Studios, dat er minder Disney+ series zullen zijn en dat ze meer verspreid gaan worden.

“Het tempo waarin we de Disney+-shows uitbrengen, zal veranderen”


Volgens een recent rapport van de Hollywood Reporter zullen we waarschijnlijk een drastische verandering zien in Marvel’s releaseplannen voor Disney+, waarbij alleen ‘Secret Invasion’ en ‘Loki’ officieel zijn bevestigd voor een release op Disney+ in 2023. Dit komt overeen met de advertenties die Disney doet voor zijn 2023-titels, plus in een diavoorstelling van de laatste financiële resultaten, worden alleen die twee titels, samen met de geanimeerde “X-Men ’97” -serie, bevestigd voor releases in 2023.

Marvel

“Er zal een zekere strengheid zijn op Marvel en in het hele bedrijf. Cijfers zijn nu belangrijk, en de kosten zullen worden geschetst en gehandhaafd. Het terugvallen van vijf live-actieseries naar twee voor 2023 is een enorme daling.

Aan de Star Wars-kant voert Disney zijn inspanningen op om de franchise terug te brengen naar de bioscoop, aangezien er geen film meer is uitgebracht sinds “The Rise Of Skywalker” in 2019, omdat het zich heeft gericht op het maken van Disney+ series zoals “Obi-Wan Kenobi”, “The Mandalorian” en “Andor”.

Fans van Star Wars kunnen dit jaar nog steeds uitkijken naar drie live-actieshows, “Ahsoka”, “Skeleton Crew” en het derde seizoen van “The Mandalorian“.

Lucasfilm mag dan opvoeren, maar het zal zich aan dezelfde fiscale discipline moeten houden als de rest van het bedrijf. Bob Iger heeft onlangs gezegd dat Disney te gefocust was op het krijgen van abonnees voor Disney+ en niet op het maken van winst.

“Je kunt 10 middelmatige shows hebben of je kunt vijf geweldige shows hebben. Mensen zullen nog steeds op Disney+ blijven.” Disney+ zal niet de enige streamingdienst zijn die zijn releases begint te vertragen, aangezien andere platforms hun strategie veranderen om geld te besparen naarmate de markt verschuift van focussen op abonnees naar geld verdienen.