Marvel’s “NOVA” Disney Plus project wordt uitgesteld

Een van de vele projecten die Marvel Studios al een tijdje in ontwikkeling heeft voor Disney+ is “Nova”, dat de kosmische superheld, Richard Rider, zal introduceren in de MCU.

Richard werd willekeurig gekozen om lid te worden van het Nova Corps totdat de Annihilation Wave ze allemaal vernietigde, waardoor hij doordrenkt was met hun gecombineerde kracht en geleid door de superintelligente Worldmind-computer, voert Richard Rider een eenmansstrijd voor gerechtigheid als Nova.

Marvel’s Nova nog niet officieel aangekondigd door Disney

De ontwikkeling van het project is al een tijdje aan de gang en officieel heeft Disney zijn plan voor “Nova” niet aangekondigd, bijvoorbeeld als het een serie als “Moon Knight” is of een speciale presentatie zoals “Werewolf By Night”.

Marvel gaat langzamer

Helaas lijkt het erop dat we nog wat langer zullen moeten wachten, want met de terugkeer van Bob Iger als CEO van de Walt Disney Company heeft er binnen het bedrijf een enorme verschuiving plaatsgevonden om Disney+ winstgevend te maken. Dit betekent dat het eerder aangekondigde releaseschema voor aankomende Marvel-shows voor Disney+ is getroffen met een aantal belangrijke herschikkingen, waardoor in 2023 mogelijk slechts twee series (“Secret Invasion” en het tweede seizoen van “Loki”) worden uitgebracht.

Vanwege deze herstructurering van het releaseschema, volgens de Hollywood Reporter, zijn sommige van de shows in ontwikkeling, zoals “Nova”, nu op een langzamer pad. Dit komt simpelweg omdat met de opnames van “Daredevil: Born Again”, “Agatha: Coven Of Chaos” en “Wonder Man” in de komende maanden, samen met “Echo” en “Ironheart” die al zijn opgenomen, Disney geen behoefte heeft aan een “Nova”-serie of speciale presentatie, binnenkort.

Marvel