The Little Mermaid zwemt naar nummer 1 in de Amerikaanse bioscopen

Disney’s live-action “The Little Mermaid” maakt dit weekend behoorlijk wat indruk bij kassa van de Amerikaanse bioscopen, met een openingsdag van in totaal $38 miljoen. (€26 miljoen)

De muzikale remake, met in de hoofdrol Halle Bailey als de zeemeerminprinses Ariel, kreeg donderdag $10,3 miljoen aan previews, waarmee het op de zevende plaats staat voor een film met de classificatie G of PG. Dat zet de film op schema om tijdens het vakantieweekend meer dan $100 miljoen op te halen. Met een productiebudget van $250 miljoen moet “The Little Mermaid” een succes zijn aan de kassa om een redelijk rendement te behalen.

‘Fast X’, het tiende deel in de ‘Fast and Furious’-franchise, debuteerde afgelopen weekend voor een coole $67 miljoen in de Verenigde Staten. Dit weekend wordt geschat dat het ongeveer $28 miljoen zal opleveren tijdens het vierdaagse vakantieweekend, wat duidelijk op de tweede plaats komt na ‘The Little Mermaid’.“The Little Mermaid” is geregisseerd door Rob Marshall en heeft ook rollen voor Melissa McCarthy als Ursula, Jonah Hauer-King als Prins Eric, Javier Bardem als Koning Triton, Daveed Diggs als Sebastian de krab, Jacob Tremblay als Bot de vis en Awkwafina als Scuttle de zeevogel. Het heeft gemengde beoordelingen ontvangen en heeft momenteel 66% op Rotten Tomatoes.

The Little Mermaid