Je verblijf in Disneyland Paris + 10 tips

Een verblijf in Disneyland Parijs bestaat uit hotelovernachting(en), parktickets en eventueel Magische Extra’s. Maar wanneer ga je nu het best naar Disneyland Paris. Hier proberen we je te helpen.

Verblijfsduur


Wij raden mensen aan om, als het kan, 3 dagen te nemen zeker als het je eerste bezoek is. Je verliest sowieso wat tijd om alles te vinden en om in je hotel in te checken. Je bent ook nog altijd op vakantie, dus probeer toch altijd wat de tijd te nemen om te ontspannen of bijvoorbeeld eens de bar van het hotel op te zoeken tijdens je verblijf.

Voor het Disneyland Park, waar de meeste attracties te vinden zijn en vaak ook verschillende vormen van entertainment, raden we aan hiervoor 2 dagen te nemen. Het Walt Disney Studios Park is een stuk kleiner en hier heb je momenteel met 1 dag voldoende en kan je het misschien combineren met een bezoek aan Disney Village die tussen de Disney Parken en de Disney Hotels gelegen is. De komende jaren gaat het Walt Disney Studios Park flink uitbreiden waardoor je wat meer tijd in het park zal kunnen doorbrengen dan nu.De duur van je verblijf kan ook afhangen van de periode wanneer je gaat. Ga je in een hele kalme periode heb je misschien wel met 2 dagen voldoende om alles te doen wat je wilt, omdat er korte wachttijden zijn en er misschien op dit moment ook minder entertainment te zien is. Ga je daarentegen tijdens schoolvakanties of verlengde weekends dan kan het heel druk zijn en raden we aan, als het mogelijk is, een dag langer te blijven.

Omdat een tripje naar Disneyland Paris best wat geld kan kosten zijn er veel mensen die het tripje wat kort proberen te houden 1 of 2 dagen om zo de kosten te drukken, wij raden dit echter af. Probeer eventueel een goedkoper hotel te nemen, iets langer te sparen of een souvenir minder te kopen maar bespaar niet op je “tijd” in het Resort. Je bent nog altijd op vakantie en probeer alles zonder veel stress te ondergaan, achteraf zal je een veel mooiere herinnering hebben aan je bezoek aan Disneyland Paris dan dat je alles vlug vlug op een kortere tijd gezien wilt hebben en geen tijd hebt om even op een bankje te zitten en wat te genieten van de sfeer.

Om te bepalen wanneer je het best naar Disneyland Paris gaat hangt natuurlijk in de eerste plaats af van je eigen situatie. Wanneer heb je verlof?, heb je kinderen?, kan je ook tijdens de week gaan?, enz.. Maar ook factoren zoals de “prijs-categorie per seizoen” (hoog seizoen, laag seizoen, …), verschillende gethematiseerde seizoenen en schoolvakanties in Frankrijk en buurlanden kunnen een grote rol spelen. Al deze factoren bepalen de prijs van je verblijf en ook hoe druk het in de parken zal zijn.

Prijs-categorie per seizoen


In Disneyland Paris zijn er 5 verschillende “prijs-seizoenen”, je hebt Extra Voordeelseizoen, Voordeelseizoen, Middenseizoen, Standaardseizoen en Hoogseizoen.

De goedkoopste periode is uiteraard het Extra Voordeelseizoen, dit zijn bijvoorbeeld weekdagen tijdens het begin van het jaar. In deze periode is het meestal een stuk kalmer in de parken wat aangenaam kan zijn, maar hou er ook rekening mee dat er in laagseizoenen ook wat attracties en restaurants gesloten kunnen zijn voor onderhoud en vaak is er ook minder entertainment.Het hoogseizoen daarentegen is dan de duurste periode om te gaan en zijn de parken een stuk drukker, maar Disney sluit dan wel zo weinig mogelijk attracties en restaurants voor onderhoud zodat de capaciteit van de parken zo hoog mogelijk is en die blijven meestal ook langer open. Hoogseizoen vind je meestal tijdens de zomermaanden juli & augustus en ook rond de feestdagen in december. Ook de losse entreekaarten worden altijd tijdelijk wat duurder tijdens de laatste 2 weken van december.

Gethematiseerde seizoenen


In Disneyland Paris is er het hele jaar iets te beleven. Meerdere keren naar Disneyland Paris gaan in hetzelfde jaar, betekent niet dat je ook altijd dezelfde ervaring zal hebben. Er zijn namelijk verschillende gethematiseerde seizoenen zoals Halloween en Kerst aangevuld met andere seizoenen zoals Marvel Superhelden Seizoen, Frozen Celebration, Star Wars Legends of the Force, The Lion King & Jungle Festival. Deze seizoenen brengen heel wat extra entertainment met zich mee wat de sfeer in de parken ten goede komt. Vaak zijn de parken gedecoreerd, kan je speciale Disney figuren zien of ontmoeten en zijn er leuke shows die je anders niet te zien krijgt. Wij raden ten strengste aan om je bezoek te plannen tijdens één van deze gethematiseerde seizoenen.Periode


Behalve de lage seizoenen en hoge seizoenen kunnen de prijzen ook verschillen volgens de dag dat je aankomt. Kom je bijvoorbeeld aan op een zondag en blijf je op zondagavond overnachten dan zal je de weekprijs betalen, komt je dan weer aan op een vrijdag en blijf je op vrijdagavond overnachten dan betaal je al de weekendprijs. De dagen in het midden van de week zijn vaak het rustigst zoals dinsdag, woensdag en donderdag. Dagen die grenzen aan een weekend zoals de vrijdag en de maandag kunnen soms iets drukker zijn dan een andere weekdag.

Schoolvakanties


Meer dan de helft van alle bezoekers in Disneyland Paris komen uit Frankrijk. Daarom is het zeker niet onbelangrijk om even de schoolvakanties in Frankrijk op te zoeken. De vakanties in Frankrijk zijn niet in het hele land dezelfde periode. De regio van Parijs of het dichtste bij Parijs maken het grootste verschil op de drukte in de parken. Maar vergis je niet, ook buiten de Franse schoolvakanties zijn er soms andere landen zoals Nederland, Spanje of het Verenigd Koninkrijk in vakantie wat ook voor een verhoogde drukte kan zorgen.Feestdagen


Probeer niet naar Disneyland Paris te gaan tijdens Feestdagen. De meeste Feestdagen zijn geldig voor veel verschillende Europese landen zoals Kerstmis, Nieuwsjaarsdag, Dag van de Arbeid, Pinksteren, Allerheiligen, Wapenstilstand, … Daarnaast heeft Frankrijk ook nog enkele Feestdagen die enkel in Frankrijk gevierd worden zoals de Nationale Feestdag op 14 juli of worden er Feestdagen van andere Europese landen in de kijker gezet zoals St. Patrick’s Day.

Ook al deze speciale dagen kunnen voor extra drukte zorgen, maar op dagen zoals de Nationale Feestdag krijg je dan weer een extra vuurwerk in het Disneyland Park of tijdens St. Patrick’s Day is er dan weer extra gethematiseerde entertainment te vinden.

Kan je geen andere periode kiezen dan tijdens Feestdagen of verlengde weekends met Feestdagen probeer dan je verblijf een dag langer te maken om zo toch voldoende tijd te hebben om alles te kunnen doen.

Hotels


Een hotel kiezen is een hele opgave en hangt van zoveel factoren af dat dit voor iedereen anders is. De bekendste hotels zijn natuurlijk de on-site hotels, dit zijn de Disney hotels die binnen het Disney Resort liggen. Deze hotels kan je makkelijk herkennen doordat er altijd “Disney’s” voor de naam staat. De Disney hotels zijn allemaal gethematiseerd en liggen, behalve Disney’s Davy Crockett Ranch, het dichtst bij de Disney Parken.

Dit zijn alle Disney Hotels:

Naast de gekende Disney Hotels zijn er ook heel veel hotels in de buurt van Disneyland Paris te vinden. Een deel daarvan mogen zich partner-hotels van Disneyland Paris noemen en liggen net buiten het Resort en worden niet door Disney zelf bestuurd. Deze hotels zijn wel te reserveren op de website van Disneyland Paris en je kan er ook onmiddellijk inkomtickets bij bestellen zoals bij de Disney Hotels. De partnerhotels hebben ook eigen vervoer naar de Disney Parken en bieden ook soms nog gratis ontbijt, terwijl de Disney Hotels dit niet doen bij standaard kamers. Let wel op: enkel gasten van de Disney Hotels geven toegang tot de Extra Magic Time ’s morgens in de Disney Parken dit is niet geldig voor gasten van de Partner Hotels.

Dit zijn partner hotels waar je een verblijf kan boeken:

Deze hotels zijn ook zeer geschikt voor mensen die al tickets voor de Disney Parken hebben en geen arrangement willen boeken maar gewoon een kamer met ontbijt nodig hebben of voor Jaarpashouders. Om enkel kamers te boeken kan je hier terecht voor scherpe prijzen.Villages Nature Paris

Een uitzondering op al deze hotels is Villages Nature Paris, die samen met Disney’s Davy Crockett Ranch onder de naam Disney Nature Resorts valt. Villages Nature Paris is geen officieel Disney Hotel en ook geen partner hotel, het is een joint-venture tussen Disneyland Paris en Pierre & Vacances, gekend van Center Parcs. Villages Nature Paris is te boeken via Disney maar wordt bestuurd door Pierre & Vacances.Tickets


Als je een arrangement boekt in één van de Disney Hotels is dit altijd inclusief de tickets voor de Disney Parken voor de duur van je verblijf. Wil je liever losse of goedkopere gedateerde tickets bestellen om te combineren met een goedkoop hotel in de buurt van Disneyland Paris, dan is ook dit perfect mogelijk. Kijk daarom zeker eens naar de aanbiedingen voor parktickets.Als je meerdere dagen in een hotel in de buurt van Disneyland Paris verblijft en losse tickets koopt voor de parken, kan het misschien raadzaam zijn ook eens de prijzen en opties van de Jaarpassen te bekijken. De som van alle losse tickets kunnen misschien bijna aan het bedrag van een Jaarpas komen, daarbij krijg je met een jaarpas heel wat kortingen en voordelen tijdens je bezoek. Bekijk zeker eens de verschillende jaarpas opties.

Magische Extra’s


Behalve je overnachtingen en tickets zijn er nog heel wat andere dingen dat je bij je verblijf kan bijboeken zoals de diner-show Buffalo’s Bill’s Wild West Show in Disney Village, een uniek concept dat je in geen enkel ander Disney Resort kan vinden. Bij je verblijf kan ook voor Half – & Volpension maaltijdformules kiezen of kan je een maaltijd met Disney figuren reserveren.Om nog minder te moeten wachten bij de attracties kan je bij je verblijf ook de Super Fastpass of Ultimate Fastpass boeken.


Onze tips samengevat


  1. Goedkoper naar Disneyland Paris? Koop een jaarpas en maak gebruik van de talrijke goedkopere hotels in de buurt en ga verschillende keren per jaar om zo alle gethematiseerde seizoenen te ontdekken.
  2. Koop altijd je losse parktickets op voorhand online en koop ze nooit aan de parken zelf. Je betaalt niet alleen minder, zeker bij gedateerde tickets, je bespaart ook veel tijd aangezien je niet meer aan de kassa moet aanschuiven.
  3. Koop geen Super of Ultimate Fastpassen. De gewone gratis Fastpassen zijn ook nog altijd beschikbaar bij de verschillende attracties. De betalende Fastpass opties vinden wij te duur voor wat ze zijn.
  4. Verblijf tijdens de lagere seizoenen in een Disney Hotel. Ook al is het maar om te slapen en ben je toch voor het grootste deel in de parken, overnachten in een Disney Hotel kan een verschil maken op je volledige verblijf. Je kan te voet van je kamer naar de parken, je bent overal dichtbij en je blijft in de “Disney bubble”, zoals fans het noemen. Januari, Februari, eind November en begin December zijn de beste periodes. Tijdens lagere seizoenen en wintermaanden zijn de Disney Parken soms wat minder lang open, waardoor je nog meer kan genieten van je verblijf in een Disney Hotel
  5. Sta vroeg op ! Slapen dat moet je maar doen als je terug thuis bent, in Disneyland Paris sta je best vroeg op. Blijf je in een Disney Hotel of heb je een jaarpas kan je door vroeg op te staan genieten van de Extra Magic Time in de parken. Verblijf je een hotel in de buurt, zorg dan dat je voor de grote massa al op de parking bent en al door de security bent, hoe later tijdens de voormiddag hoe langer ook hier de wachttijd. Aankomen tussen 09u30-11u00 is geen goed idee.
  6. Kleine eter, betaal niet voor ontbijtbuffet in je Disney Hotel. Vroeger waren de ontbijtbuffetten in de Disney Hotels inbegrepen in de prijs en dus maakte het niet veel uit. Nu moet je daarvoor bijbetalen, ben je echter geen grote eter dan kan je dat beter niet doen. Heb je genoeg na enkele croissants en een kop koffie dan is de 20-30 euro per persoon misschien iets te veel. Kan je veel eten ’s morgens? Neem dan wel het ontbijt, met een stevig ontbijt kan je soms wachten tot ’s avonds om opnieuw te eten wat een maaltijd kan uitspaart.
  7. Attracties doe je best ’s morgens & ’s avonds. Veel mensen komen het park binnen en beginnen gezellig rond te wandelen in Main Street USA richting het Kasteel en stoppen 10 keer om een foto te nemen, doe dit niet. Kom je het park binnen ga dan eerst naar attracties en ga zeker je eerste Fastpass halen, foto’s kan je later nemen het Kasteel loopt niet weg. Tijdens de namiddag zijn alle bezoekers van die dag in de parken aanwezig en kunnen de wachttijden voor de attracties oplopen, dan is dit het ideale moment om in Main Street USA de winkeltjes te bezoeken of je foto’s in het park te nemen.
  8. Neem een herbruikbare winkelzak mee. In de shops van Disneyland Paris worden er al een tijdje geen plastic zakken meer gegeven als je iets koopt, alleen herbruikbare zakken zijn er te koop. Wil je echter geen zo’n zak kopen, zorg dan dat je zelf iets meehebt.
  9. Neem een waterfles mee. Ga je in de zomer naar Disneyland Paris en staat er een hittegolf op het programma breng dan zeker een waterfles mee in je rugzak. Overal in parken staan drinkwaterfonteintjes verspreid waar je je waterfles kan vullen.
  10. Vraag gratis water in de restaurants. Ga je in een restaurant eten, aarzel dan niet om een karaf water te vragen. In Frankrijk is dat helemaal niet ongewoon en het is gratis.

About Post Author