Jaarpashouders Disneyland niet welkom bij heropening

Eind deze maand gaat het originele Disneyland in California terug open na meer dan een jaar te zijn gesloten geweest wegens de Corona pandemie. Daarmee is het Disneyland Resort in California het enige Disney resort ter wereld die zo lang zijn deuren heeft moeten gesloten houden. Tweede in de rij is momenteel Disneyland Paris die tot op vandaag nog altijd gesloten is en waarbij een heropeningsdatum nog niet in zicht is.Tijdens de sluiting van Disneyland California werd er van die pauze geprofiteerd om enkele grondige veranderingen door te voeren zoals de afschaffing van het Jaarpas-programma. Het is al jaren dat Disneyland grote capaciteitsproblemen heeft door de vele fans met jaarpassen, die Disneyland zien als hun uitje tijdens een namiddag in het weekend of ’s avonds na het werk of die gewoon ’s avonds in het park gaan eten. Daardoor geraakt het Resort, vooral het Disneyland Park, meestal verzadigd tijdens de late namiddag, weekends en op vrijdagen. Door die grote toestroom van Jaarpassen die voor de gezelligheid gewoon wat in de parken komen hangen is dit soms nadeling voor alle andere bezoekers die voor hun vakantie het Disneyland Resort kiezen.

Om dit probleem aan te pakken heeft Disney het huidige Jaarpas-programma volledig gestopt en kregen mensen met een lopende jaarpas hun resterende periode terug in een geldteruggave. Disney zou dan later een vernieuwd systeem uitbrengen ter vervanging en dit zou dan het Legacy Passholder-programma worden, met duidelijk de verwijdering van het woord “Annual”. Het is duidelijk dat dit nieuwe systeem veel meer blockdagen en restricties zou bevatten dan voorheen, maar de details zijn nog altijd niet bekend. Meer nog er zijn zelfs nog helemaal geen abonnementen voorgesteld of te koop.Tot grote frustratie bij vele Disney fans in Californië die zo hard uitkeken naar de heropening van hun Resort na meer dan een jaar. Vele van die oude jaarpashouders kunnen nu vanaf de heropening op 30 april 2021 enkel naar Disneyland door een gewoon parkticket te kopen, iets wat sommige waarschijnlijk al jaren niet meer gedaan hebben.

Ook de capaciteit is nog altijd beperkt. Doordat de pandemie nog niet voorbij is, mogen de parken nog altijd niet openen op volle capaciteit. Daardoor waren de losse tickets voor de heropening al snel de deur uit en zagen veel mensen hun bezoek in duigen vallen.

Fans hebben al op internet laten weten dat ze nu voortaan meer in Universal Studios Hollywood, Disney’s grootste concurrent, te vinden gaan zijn, waar ze wel nog gewoon hun jaarpas verder kunnen gebruiken zoals voor de pandemie en dat ze Disneyland voorlopig links laten liggen. Het is duidelijk dat Disney de verminderde capaciteit die zij voorlopig nog moeten hanteren volledig willen opvullen met gasten die tickets aan de kassa’s moeten kopen en waarbij de tickets voor de eerste weken oplopen tot 154 dollar voor 1 dag voor 1 persoon.Had je vroeger een jaarpas en ben je met twee personen of 4 personen en moet je nu losse tickets kopen dan kost uw dagje magie met uw gezin nu tussen de 300 en 616 dollar en dat terwijl nog niet alles open zal zijn en er ook geen parades, vuurwerk of andere entertainment is.


About Post Author

Een reactie achterlaten