Interview met Isabelle Willemsens Country Director Benelux Disney Parks & Resorts

In gesprek met Isabelle Willemsens (Country Director Benelux Walt Disney Parks & Resorts) en Pieter Rossey (Head of Sales)

“Dromen is belangrijker dan ooit”, dat benadrukt Disneyland Paris alleszins nu de poorten van de Disney Parken terug geopend zijn. Met het gloednieuwe Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel, de nieuwe Cars ROAD TRIP attractie en de nieuwe show ‘Disney Junior Dream Factory’ bevestigt het resort dat er weer gedroomd kan worden. Isabelle Willemsens (Country Director Benelux Walt Disney Parks & Resorts) en Pieter Rossey (Head of Sales) geven graag meer informatie over wat gasten mogen verwachten in het resort.

  • Disneyland Paris is terug open, hoe is de situatie in Frankrijk op dit moment?

Willemsens: “Ik ben ontzettend blij dat Disneyland Paris open is en dat we onze magische bestemming weer kunnen aanbieden! Nu ook de huidige situatie en de adviezen rond kleurencodes met bijhorende maatregelen er goed uit zien, kunnen wij ook weer Belgische gasten verwelkomen.”

  • In het Walt Disney Studios Park kunnen gasten sinds kort genieten van enkele nieuwigheden. Kan jij daar wat meer over vertellen?

Willemsens: “De ontwikkelings- en renovatiewerkzaamheden voor projecten in het Walt Disney Studios Park gaan door. Zo opende op 17 juni Cars ROAD TRIP, een vernieuwde attractie die de Studio Tram Tour vervangt. In deze attractie maken gasten, samen met de figuren uit Pixar’s Cars, een reis langs verschillende bezienswaardigheden uit het Zuidwesten van Amerika. 

Daarnaast opende Disney Junior Dream Factory enkele dagen geleden haar deuren in het Walt Disney Studios Park. Het is een gloednieuwe 20-minuten durende show met een prachtig nieuw décor. Fancy Nancy, Vamperina en Timon kunnen niet wachten om Mickey en Minnie te helpen met het repareren van de dromenmachine. Een feestje, vooral voor onze jongste gasten.” 

  • Daarnaast opende Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel onlangs haar deuren. Hoe reageren de eerste gasten? 

Willemsens: “Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel is ondertussen ongeveer twee weken open. We hebben al heel wat gasten mogen verwelkomen en wij kregen ontzettend enthousiaste reacties. Gasten die er verblijven ervaren de moderne New Yorkse sfeer in een luxueuze omgeving. Het hotel is volledig vernieuwd en je kunt er de grootste collectie Marvel kunst ter wereld bewonderen. Je vindt er meer dan 300 Marvel kunstwerken van vele internationale kunstenaars terug, met in de lobby bijvoorbeeld 3 indrukwekkende pantsers van Iron Man. Dit is trouwens het enige Disney® Hotel waar je een Marvel Superheld kunt ontmoeten. Bijzonder is ook de Skyline bar, waarbij het lijkt alsof je van top tot teen in een toren midden in Manhatten staat met een bijzonder en panoramisch uitzicht.”

  • Ook tijdens de sluiting van de Parken werd er hard gewerkt aan een aantal nieuwe belevenissen en verbeteringen van attracties. Wat kunnen gasten verwachten?

Willemsens: “Het klopt inderdaad dat er hard gewerkt werd in de Parken en ook in de toekomst blijven wij verbeteringen aanbrengen. 

Momenteel gaat het Kasteel van Doornroosje bijvoorbeeld voor het eerst sinds de opening van het Disneyland Park in 1992 een ingrijpende renovatie. Dit wordt gedaan door vakmensen die gespecialiseerd zijn in renovaties aan gerenommeerde Franse monumenten. Het Kasteel blijft toegankelijk want we zijn ons bewust van het belang van dit icoon en dat onze gasten het kasteel volop in beeld willen als zij een groepsfoto of selfie nemen. 

Na een jaar van renovatie heeft de Buzz Lightyear Laser Blast attractie een facelift gekregen. Alle showelementen zijn opnieuw geverfd in black light,  audio-animatronics zijn vernieuwd en special effects hersteld. Ook de buitenzijde van de attractie is onderhanden genomen.

  • Hoe blijft Disneyland Paris onder de aandacht bij gasten op dit moment?

Willemsens: “Nu de Parken weer geopend zijn maken wij weer plannen voor een uitgebreide mediacampagne om de magie van Disneyland Paris terug onder de aandacht van de consument te brengen. Hier hoort natuurlijk ook POS materiaal voor de reisbureaus bij en ons nieuwe Disneyland Paris Magazine ‘Live the Dream’. Een nieuwe brochureconcept dat is vormgegeven als een “glossy”, vol met leuke, interactieve informatie over onze bestemming.”

  • Welke voorwaarden bij boekingen worden er op dit moment gehanteerd? 

Rossey: “We vinden het belangrijk om onze gasten flexibele boekingsvoorwaarden te bieden. Daarom is het momenteel mogelijk om tot 7 dagen voor aankomst kosteloos te wijzigen of te annuleren.

Daarnaast hebben we een aantal nieuwe mogelijkheden doorgevoerd waardoor het nog eenvoudiger is om in een paar stappen het ideale Disneyland Paris verblijf samen te stellen. Je kan nu meerdere kamers in één keer boeken in plaats van afzonderlijke boekingen te maken. Ook is het mogelijk om online na de boeking magische extra’s toe te voegen, zoals halfpension. Tot slot hebben we een interactieve prijskalender ontwikkeld, waarbij je in één oogopslag ziet welke prijsniveaus gelden per aankomstdatum.”

  • Zijn er zaken waar gasten momenteel rekening mee moeten houden wanneer ze de Parken bezoeken?

Rossey: “Naast het beleven en genieten van de meer dan 50 attracties worden onze gasten weer welkom geheten door de vele, geliefde Disney Figuren op hun eigen selfie spots.

Omdat de gezondheid en veiligheid van onze gasten en Cast Members voorop staan, is het aantal gasten beperkt, treffen we afstandsmaatregelen en hebben we aangescherpte aandacht voor schoonmaak. Het dragen van een mondmasker is verplicht voor gasten vanaf 6 jaar en voor onze Cast Members.”

About Post Author

Een reactie achterlaten