Is de magie van Disneyland Paris er nog?

Met de preview dagen samen geteld is Disneyland Paris bijna 2 weken opnieuw open. Helaas ziet een dagje in Disneyland Paris er toch niet helemaal uit zoals voorheen en zul je rekening moeten houden met telkens 1 meter afstand te houden en ook zullen bezoekers vanaf 11 jaar verplicht een mondmasker moeten dragen.

Veel mensen vragen zich waarschijnlijk af als een bezoekje aan Disneyland Paris op dit moment wel de moeite waard is want de prijzen zijn er ook niet minder op geworden en het dagelijkse entertainment zoals Disney Stars On Parade en Disney Illuminations zijn momenteel geannuleerd tot nader order.Is het veilig in Disneyland Paris?

Net zoals in de andere Disney Parken kun je er niet aan voorbij dat overal plexiglas en social distancing stickers zijn geplaatst en dat Disney nu werkt met een beperkte capaciteit in haar parken.

De maatregelen maken het een stuk makkelijker om afstand te kunnen houden van bezoekers en ook wanneer de afstand niet kan gerespecteerd worden geeft het mondmasker je toch een iets “veiliger” gevoel.

Ze zijn zeer streng op het dragen van mondmaskers in Disney en ook het personeel is er altijd zeer snel bij om gasten aan te spreken wanneer dit nodig is. Om elke hoek is er gratis handontsmetting te vinden.

Ik voel mij alvast 100% meer veiliger in Disneyland Paris dan in een park zoals de Efteling waar niemand een mondmasker draagt en waar ze werken met witte en rode tape, een systeem dat veel bezoekers niet volledig blijken te begrijpen.


 DE ATTRACTIES:

De meeste attracties in Disneyland Paris zijn geopend enkel sommige kleine attracties zoals de Shootin’ Gallery in Frontierland, de rotsen van Adventureland en ook de speeltuinen blijven op slot. Ondanks de coronamaatregelen zijn de wachttijden voor de attracties niet zo heel lang. Enkel bij attracties die voorheen al een lage capaciteit hadden zoals bevoordeeld RC Racer zijn hierop wel een uitzondering.


Eten in Disneyland Paris:

Dit is de enige uitzondering waarbij je je mondmasker mag afdoen ook hierbij is er gezorgd voor de veiligheid met wachtrijen, social distancing stickers, plexiglas en op veel plaatsen ook extra stoelen en banken.

Gasten kunnen aan de kassa ook vragen voor een take-away bestelling om het eventueel op een rustiger plek of buiten te kunnen eten.

Veel veranderingen zijn er niet, wel bij de buffetrestaurants. Zo kun je bij Plaza Gardens nu onbeperkt samengestelde bordjes vragen en wordt het aan tafel gebracht.

Disney Figuren:

Veel mensen hadden schrik dat het tijdelijk gedaan zou zijn met het ontmoeten van Disney figuren maar dat klopt helemaal niet, er zijn zelfs bijna meer figuren te ontmoeten dan anders.

De ontmoetingen verlopen wel een beetje anders. De bezoekers moeten op een aangeduide plaats staan en kunnen vanop een veilige afstand een foto maken met de figuren. Een knuffel van je favoriete Disney figuur is momenteel helaas niet mogelijk.

Er zullen ook geen Photopass fotografen aanwezig zijn bij de Disney figuren (behalve bij Starport), je kunt de fotografen nu wel overal vinden in beide Disney parken waar ze graag foto’s van je nemen en ze hebben enkele verrassingen voor je foto in petto doormiddel van de “Magic Shot”.

De meet & greets die je zeker niet mag missen zijn Kristoff, Sven, Anna & Elsa (met lineberty), Meet Mickey Mouse en Chewbacca die je voor de allereerste keer kunt ontmoeten in Starport.Entertaiment:

Het hart van de magie is momenteel wel nog niet helemaal opgestart. Toch wel het raarste gevoel tijdens een dag in Disneyland Paris zonder het zien van een show, parade of avondspektakel.

Het is begrijpbaar dat entertainment veel geld kost en met een beperkte capaciteit het financieel niet echt interessant is voor Disney om grote spektakels te organiseren momenteel.

Wel vond ik het zeer jammer dat Disneyland Paris geen onaangekondigde kleine parade float liet uitrijden door het park met een paar figuren zoals in Disney World. Het lijkt erop dat veel mensen hetzelfde dachten en recentelijk zijn er in Disneyland Paris testen met kleine cavalcades.

Ook is door Disneyland Paris bevestigd dat The Lion King: Rythms Of The Pride Lands zal terugkeren vanaf 15 augustus 2020 en The Jungle Book Jive op 22 augustus 2020.

Disney Stars On Parade, Mickey And The Magician, Disney Illuminations, Frozen: A Musical Invitation en Moteurs… Action Stuntshow staan momenteel nog niet gepland om te herstarten.

CONCLUSIE:

Is de magie van Disneyland Paris er nog en is het de moeite om een bezoekje te brengen? Als je comfortabel genoeg bent om een pretpark te bezoeken tijdens deze coronatijden en je het dragen van een mondmasker kunt verdragen: absoluut!

Mensen die alleen voor de attracties gaan zullen de korte wachttijden wel zeker tof vinden, maar als je eerder een persoon bent die naar Disneyland Paris gaat voor het entertainment aanbod en die het spijtig vinden dat ze enkele shows, Disney Stars On Parade en Disney Illuminations moeten missen is het misschien aangeraden om hun bezoek later te plannen.

About Post Author

Een reactie achterlaten