IMAX wordt gelanceerd op Disney+

Voor het eerst kunnen fans een aantal van hun favoriete Marvel-titels in IMAX’s Expanded Aspect Ratio thuis streamen met IMAX Enhanced op Disney+, dat op 12 november wordt gelanceerd als onderdeel van Disney’s bedrijfsbrede Disney+ Day wereldwijde viering.

De nieuwe samenwerking werd vandaag aangekondigd door The Walt Disney Company, IMAX Corporation en DTS, een volledige dochteronderneming van Xperi Holding Corporation (Nasdaq: XPER).

Met IMAX Enhanced op Disney+:
Abonnees krijgen meer beeld met IMAX’s Expanded Aspect Ratio over 13 Marvel-titels – het enige wat ze hoeven te doen is op play drukken
De uitgebreide beeldverhouding van IMAX is 1:90:1, wat tot 26% meer beeld biedt voor geselecteerde sequenties – wat betekent dat meer van de actie zichtbaar is op het scherm, precies zoals de filmmakers het bedoeld hebben
In de toekomst zal de samenwerking Disney+ nog meer verbeterde audio- en visuele technologie opleveren, inclusief meeslepend IMAX-signatuurgeluid van DTS
De 13 titels die beschikbaar zijn bij de lancering omvatten de Disney+ première van Marvel Studios’ Shang-Chi en The Legend of The Ten Rings op 12 november, evenals andere fan-favoriete MCU-films zoals Iron Man, Guardians of the Galaxy, Guardians of the Galaxy Vol . 2, Captain America: Civil War, Doctor Strange, Thor: Ragnarok, Black Panther, Avengers: Infinity War, Ant-Man and The Wasp, Captain Marvel, Avengers: Endgame en Black Widow (beschikbaarheid van content verschilt per regio).

“Al meer dan een decennium helpt IMAX filmmakers om fans door het Marvel Cinematic Universe in theaters te leiden en nu gaat die epische reis over naar een nieuwe wereld: het huis”, zegt Rich Gelfond, CEO van IMAX. “IMAX, Disney en Marvel Studios geven de fans wat ze willen: de meest meeslepende kijkervaring gedurende de hele levensduur van een Marvel Studios-film, van de exclusieve bioscoopuitgave tot de bibliotheek thuis waar ze nu kunnen kijken hoe de Avengers samenkomen met meer beeld dan ooit tevoren.”

“Disney, Marvel Studios en IMAX werken al jaren samen om ’s werelds populairste films naar het grote scherm te brengen, en op vrijdag zullen we IMAX-technologie naar abonnees brengen met IMAX Enhanced-weergave in de Disney+ app”, zegt Michael Paull. , voorzitter van Disney+ en ESPN+. “We zijn verheugd om nieuwe waarde te creëren voor Marvel-fans en -publiek op Disney+, en we kijken ernaar uit om in de toekomst nog meer IMAX Enhanced-functionaliteit aan te bieden.”

“We zijn verheugd dat fans van de MCU binnenkort de kans krijgen om IMAX’s Expanded Aspect Ratio in hun eigen huis te ervaren met de lancering van IMAX Enhanced op Disney+”, zegt Jon Kirchner, CEO van Xperi. “DTS is er trots op een integraal onderdeel te zijn van IMAX Enhanced en we kijken ernaar uit om in de toekomst meer opwindende technologie voor Disney+ abonnees te ontgrendelen, waaronder meeslepend IMAX-signatuurgeluid van DTS.”

IMAX is ’s werelds meest meeslepende canvas voor filmmakers om hun visies naar het publiek over de hele wereld te brengen. Met IMAX Expanded Aspect Ratio kunnen filmmakers een meer meeslepende ervaring creëren in theaters en nu thuis, waardoor het publiek meer van de actie kan zien. Marvel-fans vragen al lang om meer van The IMAX Experience thuis, en nu met bepaalde IMAX Enhanced-functies op Disney+, krijgen abonnees waar ze op hebben gewacht – extra beeld thuis zoals bedoeld door de ongelooflijke teams achter enkele van ’s werelds meest populaire films.

Met IMAX Enhanced zullen IMAX en technologiepartner DTS inhoud mogelijk maken die thuis met de hoogste getrouwheid kan worden bekeken, wat ervoor zorgt dat de creatieve bedoelingen van filmmakers volledig worden geoptimaliseerd voor een presentatie van IMAX-kwaliteit. Disney+ is de eerste grote streamingdienst die de kijkervaring thuis zal verbeteren met IMAX Enhanced, en zijn abonnees beloont met nieuwe manieren om het Marvel Cinematic Universe en daarbuiten opnieuw te beleven.

De aankondiging van vandaag is de nieuwste evolutie in de legendarische relatie tussen IMAX en Marvel Studios, waarbij het publiek voor het eerst het Marvel Cinematic Universe betreedt in IMAX in 2010.
Sindsdien heeft het Marvel Cinematic Universe meer dan $ 1,6 miljard verdiend op IMAX-schermen wereldwijd, waardoor het de meest winstgevende franchise in de IMAX-geschiedenis is. Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame waren de eerste films die volledig met digitale IMAX-camera’s werden opgenomen, en alle titels die op 12 november beschikbaar zijn, bevatten geselecteerde sequenties in IMAX’s Expanded Aspect Ratio.

Disney+ Day is een wereldwijd feest dat op vrijdag 12 november in The Walt Disney Company tot leven komt met nieuwe contentreleases, fanervaringen, exclusieve aanbiedingen en meer.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *