Hoofdzetel Disney+ in Nederland wegens fiscaal voordeel

De meeste landen in Europa zoals België, Nederland, Frankrijk, Duitsland,… hebben intussen Disney Plus. Maar een Disney Plus Frankrijk of een Disney Plus België bestaat eigenlijk helemaal niet. Alles wordt geopereerd vanuit Nederland. Blijkbaar was het dan toch niet zo’n toeval dat Nederland als eerste land Disney Plus kreeg, dat was zelfs voor de lancering in de Verenigde Staten.Afgelopen maanden heeft Disney Plus de wereld veroverd en heeft, met behulp van de lockdown periodes door Covid, al ruim 70 miljoen abonnees. (Netflix heeft er 195 miljoen).

De omzet die in verschillende Europese landen wordt gegenereerd, zoals bijvoorbeeld in Frankrijk, wordt echter niet in Frankrijk verzameld, maar in Nederland. De algemene abonnementsvoorwaarden geven inderdaad aan dat je als abonnee contracten sluit met een dochteronderneming die in de buurt van Amsterdam is geregistreerd, The Walt Disney Company Benelux BV.

Het behoort toe aan een andere dochteronderneming, dit keer Brits, The Walt Disney Company Limited. Het is ook de Nederlandse dochteronderneming die abonnees factureert uit andere Europese landen (Duitsland, etc.) waar de dienst al op 24 februari is gelanceerd.

Deze installatie in Nederland is fiscaal interessant. De winstbelasting bedraagt ​​namelijk slechts 25% en zal tegen 2021 zelfs dalen tot 20,5%. Ter vergelijking: in Frankrijk bedroeg het tarief 33,3% in 2018 geleidelijk teruggebracht tot 25% in 2022. De keuze van Nederland verandert echter niets aan de btw, dat is al enkele jaren dat van het land van consumptie.

About Post Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *