Hong Kong in paniek: Disneyland blijft nog maanden dicht

De zorg wordt overspoeld door omikron-patiënten

Er is paniek in Hong Kong door de omikron variant, ziekenhuizen liggen overvol door een tsunami aan nieuwe besmettingen. Meerdere Europese landen laten de coronaregels los, nu omikron een stuk minder ziekmakend blijkt. Maar in Hong Kong zorgt deze variant juist voor grote onrust, want de zorg wordt overspoeld door omikron-patiënten. De Chinese president Xi Jinping maant Hong kong om alle noodzakelijke maatregelen te treffen.

De stad heeft te maken met een ongekende uitbraak van de omikron-variant: het aantal nieuwe coronabesmettingen is deze maand verzestigvoudigd. Donderdag waren er ruim 6000 nieuwe besmettingen in de stad met 7,5 miljoen inwoners.

Iedere besmette persoon naar ziekenhuis

De hoge druk op de ziekenhuizen is deels ook te verklaren voor de overdreven en buiten proportie van de plaatselijke regels. Zo moet iedereen die een besmetting heeft onmiddellijk naar het ziekenhuis ook al heb je geen symptomen, op die manier maken ze natuurlijk het normale leven totaal onmogelijk.

Hong Kong Disneyland nog minstens 2 maanden langer gesloten

Daarom kwam er vandaag ook een mededeling dat Hong Kong Disneyland nog minstens 2 maanden langer gesloten moet blijven tot eind april. Het park werd op 7 januari 2022 opnieuw gesloten, voor de derde keer al tijdens de pandemie en is daarmee het Disney Resort die het meeste getroffen werd door de gezondheidscrisis.

hong kong

About Post Author

Een reactie achterlaten