Hong Kong Disneyland werkt samen met Foodlink om donatieprogramma voor maaltijdboxen te ondersteunen

Hong Kong Disneyland Resort (HKDL) draagt ​​bij aan een nieuw donatieprogramma voor maaltijdboxen – “Disney Meal Box Express” – door de handen ineen te slaan met de Foodlink Foundation, een lokale liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor het terugdringen van honger en voedselverspilling. Het programma heeft tot doel de gevolgen van de pandemie te verlichten die worden gevoeld door veel van de kansarme gemeenschappen van de stad, waarbij sommigen zelfs hulp nodig hebben om aan basisvoedsel te komen.

Via dit nieuwe voedseldonatie-initiatief levert HKDL van juni tot augustus naar schatting 6.000 gezonde en vers bereide maaltijdboxen in vier districten van Hong Kong. De donaties, die in het resort zijn voorbereid door meer dan 200 Disney VoluntEARS en het Food & Beverage-team, gaan elke donderdag naar verschillende kansarme gezinnen of naar behoeftige ouderen.

Michael Moriarty, directeur van Hong Kong Disneyland Resort, zei dat het project een kans is voor HKDL om zijn middelen te delen met mensen in nood: “HKDL is altijd toegewijd geweest om waar mogelijk iets terug te geven aan de lokale gemeenschap”, zei Moriarty.

“We hebben van Foodlink, onze jarenlange partner in de gemeenschap, vernomen dat de pandemie verwoestende veranderingen heeft gebracht voor veel gezinnen, waarbij sommigen zelfs voor de uitdaging staan ​​om zichzelf te voeden. De maaltijdboxen kunnen deze gemeenschapsfamilies op regelmatige basis helpen.”

Aurea Yung, hoofd operaties bij Foodlink, zei: “De uitbraak van COVID-19 vraagt ​​om meer steun voor de meest kwetsbaren en verarmden in onze gemeenschap. We zijn blij dat we de samenwerking met Hong Kong Disneyland Resort en onze gemeenschapspartners hebben geïntensiveerd bij het doneren van voedsel om wat liefde en vrolijkheid te verspreiden in deze moeilijke periode.”

HKDL’s Executive Chef (Hotel), Mak Kam-kui, heeft onvermoeibaar gewerkt met zijn team en de Disney VoluntEARS om het initiatief tot leven te brengen. “We hebben zoveel talent in ons Food & Beverage-team”, zei hij. “Met dit programma kunnen de chefs hun talenten laten zien en tegelijkertijd hun steentje bijdragen voor een goed doel. Ze kunnen op hun manier bijdragen en deelnemen aan een initiatief waar we allemaal samen achter kunnen staan.”

De Disney VoluntEARS van het resort hebben vele uren gestoken om deze operatie tot een succes te maken. Tommy Mak, een VoluntEAR van het Technology and Digital-team, zei dat het programma zeer de moeite waard en bevredigend is: “Door slechts een uur van mijn dag bij te dragen en bij te dragen aan de voorbereiding van de maaltijdbox, weet ik dat ik een verschil heb gemaakt in het leven van iemand anders ,” hij zei.

Tijdens de pandemie is de strategie voor gemeenschapsbetrokkenheid van HKDL innovatief, wendbaar en flexibel gebleven bij het ondersteunen van lokale gezinnen en kinderen in nood. In het afgelopen fiscale jaar heeft het resort zijn voedseldonatieprogramma verdubbeld en zijn er sinds 2013 meer dan 205.000 maaltijden uitgedeeld.

About Post Author

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *