Hong Kong Disneyland: het enige park dat niet iedere dag geopend is

Er zijn heel wat Disney Parken & Resorts verspreid over de hele wereld en ook al zijn ze allemaal verschillend toch zijn er heel wat gelijkenissen in de manier waarop de parken gerund worden. In tegenstelling tot veel andere parken zijn de Disney Parken al vele tientallen jaren dagelijks geopend 365 dagen per jaar.

Hong Kong Disneyland

Hong Kong Disneyland is de uitzondering

Maar 1 uitzondering op deze regel is momenteel Hong Kong Disneyland. Als we de Disney waterparken van Walt Disney World niet meerekenen dan is Hong Kong Disneyland het enige Disney Park die op dit moment niet iedere dag geopend is om gasten te ontvangen.

Sinds de pandemie heeft Hong Kong Disneyland het moeilijk om gasten aan te trekken en ondanks dat het reizen terug mogelijk is gemaakt loopt het nog niet helemaal zoals het zou moeten. Het park blijft daarom momenteel nog gesloten op dinsdag en donderdag. Ook het entertainmentaanbod veranderd geregeld volgens de dag van de week, soms zijn er meer shows en soms wat minder.Hong Kong Disneyland is bekend als het kleinste Disneyland te wereld en werd gebouwd in een tijd waarin The Walt Disney Company met kleinere budgetten parken wou bouwen, de was tijdens de laatste jaren van voormalige CEO Michael Eisner. Zo’n beslissingen hebben er dan uiteindelijk ook voor gezorgd dat hij als CEO moest vertrekken.Hong Kong Disneyland heeft de laatste jaren wel flink geïnvesteerd om groter te worden met nieuwe themagebieden en nieuwe attracties, waarbij het unieke Mystic Manor, door vele fans verkozen als één van de beste attracties van alle Disney Parken. En ondanks dat er ook drie mooie Disney Hotels te vinden zijn: Disney Hollywood Hotel, Hong Kong Disneyland Hotel & Disney Explorer Lodge kan het nog niet genoeg bezoekers trekken om zich op gelijke hoogte te kunnen plaatsen bij de andere Disneyland parken.

Het Kasteel werd pas volledig vernieuwd en men is momenteel bezig aan de laatste afwerking van een nieuw Frozen themagebied met twee grote attracties. Hopelijk is dat genoeg om het park terug iedere dag te kunnen openen en de bezoekersaantallen naar boven te krijgen.