Hebben jullie deze maquette van Disneyland Paris al gezien?

Het is niet nieuw maar toch hebben misschien veel mensen deze mooie maquette van Disneyland Paris en omgeving nog nooit gezien. Via fansite DLPreport en herhaald op de meeste andere fanaccounts, was er onlangs berichtgeving over eventuele toekomstplannen van Disneyland Paris vooral over Disney Village, een nieuw Disney hotel en een nieuwe evenementenzaal. Maar eigenlijk was dit allemaal al een lange tijd bekend. Als je naar deze onderstaande maquette kijkt kan je makkelijk deze uitbreidingen zien.Let vooral op deze punten:

  1. Tussen Disney Village en Disney’s Newport Bay Club, zien we heel wat gebouwen staan die er nu nog niet zijn. Dat kan een nieuw Disney hotel zijn en een uitbreiding van Disney Village. Mogelijk kan het gelijksvloers van het hotel gebruikt worden als handelsruimtes die toegevoegd worden aan de line-up van de reeds bestaande shops & restaurants in Disney Village.
  2. Deze uitbreiding van Disney Village is blijkbaar ook een extra verbinding naar een nieuwe event/convention center aan de andere kant van de straat net naast Disney’s Newport Bay Club. Deze nieuwe zaal staat op de plaats waar nu een grote parking is, vroeger gebruikt als extra parking voor Disney Village, tegenwoordig een parking voor Cast Members.
  3. Naast de World of Disney winkel aan het begin van Disney Village zie je ook enkele gebouwen staan, het is niet duidelijk welke die precies zijn.
  4. Wat zeker ook interessant is, zijn de gebouwen tegenover Disney’s Hotel Santa Fé. Hier zie je een compleet nieuw Disney Hotel met parking. De opstelling van de gebouwen doet enorm denken aan de All Stars Resorts van Walt Disney World. Aangezien de afstand naar de parken zal dit waarschijnlijk een “value” hotel worden. Op het grote stuk grond daarnaast zou dan ooit het derde themapark van Disneyland Paris gebouwd worden. Maar dat is nog niet voor morgen.


Foto via Hello Disneyland

About Post Author

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *