Happily Ever After en Epcot Forever terug in Walt Disney World

Na de 50ste verjaardag vieringen van Walt Disney World afgelopen zijn na 18 maanden heeft Disney besloten om twee oude avondspektakels terug te brengen in Epcot en het Magic Kingdom.

Happily Ever After:

De voornamelijke reden waarom Disney besloten heeft om na de 50ste verjaardag van Walt Disney World deze shows terug te brengen is vanwege kritiek op Disney Enchantment dat het zijn voorganger Happily Ever After niet kon overtreffen. In Augustus 2022 werd de show aangepast met een nieuwe scene met Walt en Roy Disney om meer nostalgie toe te voegen aan de 50ste verjaardag van Walt Disney World.

Sinds 3 April 2023 kunnen bezoekers van Walt Disney World opnieuw genieten van avondspektakel Happily Ever After. Hoewel de show qua soundtrack en kasteelprojecties ongewijzigd is gebleven, omvat de show nieuwe projecties in Main Street.

Happily Ever After (Magic Kingdom)Epcot Forever:

In Epcot was er ook een nieuw avondspektakel als onderdeel van de 50ste verjaardag van Walt Disney World en grote transformatie van Epcot: “Harmonious“. Harmonious diende als de langdurige vervanging van IllumiNations: Reflections of Earth (/Epcot Forever) en vierde de culturen en verhalen van de wereld die verschillende Disney-films en muziek hebben geïnspireerd, en hoe deze muziek ons kan verenigen.

Ook deze avondshow kon rekenen op kritiek van veel fans en bezoekers, niet omdat de show slecht was maar omdat de technische installatie (barges) permanent te zien was op de grote vijver van World Showcase en lelijk was.

Harmonious (Epcot)


Ondertussen is Disney druk bezig met het verwijderen van de technische installatie van Harmonious en bezoekers kunnen tijdens de werkzaamheden tijdelijk genieten van Epcot Forever, deze show was al eerder te zien in de periode toen Disney bezig was met het installeren van de technische installatie van Harmonious. Later dit jaar zal er een gloednieuw avondspektakel zijn in Epcot voor de 100ste verjaardag van The Walt Disney Company.

Epcot Forever
Epcot Forever (Epcot)